Voor veel mensen zal Blendr een nog onbekende datingsite zijn. Badoo is daarentegen een stuk bekender! Wanneer je goede ervaringen hebt met Badoo, kan het de moeite waard zijn om ook naar datingsite Blendr te kijken. Deze datingsite heeft namelijk veel weg van Badoo, met het verschil dat mensen op Blendr voornamelijk op zoek zijn naar een seksdate. Houd er rekening mee dat je hier dus geen partner voor de rest van je leven vindt. In dit artikel vertellen we je meer over de werking van Blendr en de voordelen die deze datingsite je biedt.

Profiel aanmaken voor datingsite Blendr

Om op zoek te kunnen gaan naar leuke matches bij jou in de buurt, dien je eerst een profiel aan te maken. Het aanmaken van een profiel is net als bij veel andere datingsites gratis. Een nadeel aan de werking van Blendr is dat je profiel direct gedeeld wordt met Badoo, waardoor je profiel ook elders te zien zal zijn. Dit wordt niet duidelijk op de website vermeld, maar blijkt uit de recensies op andere websites.

Tijdens het aanmaken van een profiel word je aangemoedigd om zoveel mogelijk foto’s aan je profiel toe te voegen. Het toevoegen van foto’s maakt het namelijk mogelijk om meer functies te gebruiken binnen het datingnetwerk. Denk aan het versturen van privéberichten, het bekijken van andermans foto’s en eventueel video’s, enzovoorts. Dit maakt het erg verleidelijk om je profiel zo compleet mogelijk te maken.

Internationale datingsite en app

Blendr is een internationale datingsite, die naast haar website ook een datingapp gebruikt. Het kan zodoende voorkomen dat je tijdens het zoeken naar matches ook mensen tegenkomt uit verschillende andere landen. Enerzijds kan dit een nadeel zijn, anderzijds biedt het je de mogelijkheid om nieuwe contacten op te doen in andere landen. Wie weet wat hier nog uit voortkomt! Zoals reeds beschreven zijn veel van de leden van Blendr op zoek naar erotisch getint contact.

Probeer bij het eerste contact wat je met andere leden hebt niet direct met de deur in huis te vallen. Dit kan opdringerig overkomen op matches! Leer elkaar eerst beter kennen en bespreek daarna wat je verwachtingen zijn. Mocht je specifiek op zoek zijn naar een blijvende relatie, dan is het wel verstandig om dit direct aan te geven. Zo voorkom je dat er op een later moment teleurstellingen ontstaan als blijkt dat je match juist op zoek is naar een seksdate.

Pas op voor nepprofielen

Een van de gevaren aan het gebruik van het datingnetwerk van Blendr is de aanwezigheid van nepprofielen. Deze nepprofielen worden vaak door de organisatie achter een datingsite ingezet om je geld afhandig te maken en daarmee de inkomsten van het datingnetwerk zelf te vergroten. Nepprofielen proberen je zolang mogelijk aan de praat te houden, waardoor je veel credits betaalt zonder de garantie te hebben op een date. Doordat de nepprofielen naar je leven blijven informeren, is het heel lastig om het contact te beëindigen. Wie vindt het immers niet leuk als er naar zijn of haar leven geïnformeerd wordt door een knappe man of vrouw?

Voor- en nadelen van Blendr

Het moge duidelijk zijn dat het gebruik van Blendr verschillende nadelen met zich meebrengt. Ook de recensies op internet zijn lang niet altijd positief! De nepprofielen en de manier waarop er met je profiel wordt omgegaan zijn hier de belangrijkste voorbeelden van. Als voordeel zou kunnen worden ingebracht dat het aanmaken van een profiel heel eenvoudig is en dat er relatief veel leden actief zijn op deze datingsite.

 

6 Total Score

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply