Netsamen.nl biedt een platform voor mensen die op zoek zijn naar een spirituele date. Via de datingsite kun je in contact komen met andere spirituele mensen, kun je mensen om inspiratie vragen via een chat of het forum, kun je een spirituele vakantie boeken met andere leden of deelnemen aan evenementen voor singles. Via de website wordt de mogelijkheid geboden om tegen betaling een portretfoto te laten maken.

Om gebruik te kunnen maken van de basisfuncties van Netsamen.nl dien je een account aan te maken, wat volledig gratis is.

De betrouwbaarheid van Netsamen.nl

Netsamen.nl vermeldt op haar website geen keurmerken, zoals het Veilig Daten-keurmerk of het Thuiswinkelwaarborgkeurmerk. Daarbij werkt de datingsite niet met een beveiligde verbinding, wat je ziet aan het feit dat er geen https://-voorvoegsel in de url van de website voorkomt. Het ontbreken van een beveiligde verbinding zorgt ervoor dat het voor derden mogelijk is om gegevens te onderscheppen, mits zij over de benodigde technische kennis beschikken.

Standaard wordt je e-mailadres gecontroleerd bij het aanmaken van een account op de datingsite. Bij het aanmaken van een account dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en het privacy statement van Netsamen.nl. Hierin valt onder meer te lezen dat de organisatie achter Netsamen.nl de mogelijkheid heeft om alle communicatie te monitoren, wat ook geldt voor de privéberichten die leden elkaar sturen. Niet iedereen zal dit even fijn vinden!

De algemene voorwaarden en de manier waarop er met persoonlijke gegevens wordt omgegaan binnen het datingwerk sluit echter wel aan bij de wet bescherming persoonsgegevens. Het feit dat berichten gemonitord kunnen worden en dat het voor derden mogelijk is om gegevens te onderscheppen maakt Netsamen.nl minder betrouwbaar.

Inschrijven bij Netsamen.nl

Om gebruik te kunnen maken van de functies die Netsamen.nl biedt is het noodzakelijk om een account aan te maken. Op de homepage vind je een duidelijke instructie over de stappen die je dient te zetten bij het aanmaken van een account. Zo dien je allereerst een gebruikersnaam, een wachtwoord en een mailadres op te geven. Vervolgens krijg je per mail een link toegestuurd om je account te activeren.

Na het activeren van je account kun je je profiel verder invullen met persoonlijke gegevens. Het invullen van je profiel is verplicht om ook andere functies te kunnen gebruiken. Onderwerpen waarover je informatie op moet geven tijdens het invullen van je profiel zijn onder meer je vakanties, je politieke voorkeur, algemene interesses en soortgelijke onderwerpen.

Het feit dat je verplicht zoveel informatie op moet geven zorgt er enerzijds voor dat het makkelijker wordt om een geschikte match te vinden. Anderzijds wil je wellicht niet alle informatie prijsgeven op je profiel. Na het aanmaken van je account heb je direct toegang tot alle basisfuncties van Netsamen.nl. Deze functies zijn echter beperkt! Zo kun je weliswaar profielen van andere leden bekijken, maar dien je te betalen voor het versturen van berichten.

De kosten van Netsamen.nl

Het aanmaken van een account op Netsamen.nl is gratis, maar om daadwerkelijk iets te kunnen doen zal je moeten betalen. Bij Netsamen.nl betaal je in principe per dag, waarbij de prijzen lager worden als je een abonnement verlengt.

Voor leden die een nieuw abonnement afsluiten worden vier verschillende abonnementen aangeboden:

  • 30 losse dagen voor €9,95 (33 ct per dag).
  • 90 losse dagen voor €19,95 (22 ct per dag).
  • 180 losse dagen voor €29,95 (16 ct per dag).
  • 360 losse dagen voor €39,95 (11 ct per dag).

Leden die een lopend abonnement hebben en dit abonnement verlengen voordat het abonnement afloopt betalen per dag iets minder:

  • 50 losse dagen voor €12,95 (26 ct per dag).
  • 90 losse dagen voor €15,95 (18 ct per dag).
  • 180 losse dagen voor €22,95 (13 ct per dag).
  • 360 losse dagen voor €29,95 (8 ct per dag).

Het laten maken van een portretfoto via de datingsite kost vijfenveertig euro. Zowel het betalen van de portretfoto als het betalen van de abonnementen verloopt via een beveiligde verbinding. Je hebt hierbij de keuze uit een betaling via iDeal, Paypal of een bankoverschrijving. De abonnementen worden niet automatisch verlengd.

De mobiele app van Netsamen.nl

Op het moment van schrijven van deze review is er nog geen mobiele app beschikbaar voor de leden van Netsamen.nl. Je kunt de website echter wel openen in de browser van een mobiele telefoon of tablet.

Acties en kortingen

Netsamen heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij Netsamen.nl

Mocht je na verloop van tijd een leuke match gevonden hebben of om andere redenen willen stoppen met Netsamen.nl, dan kun je er op ieder moment voor kiezen om je account stop te zetten. Om je account op te zeggen log je eerst in op de website en kun je vervolgens onderaan iedere pagina op ‘Uitschrijven’ klikken.

Bij het verwijderen van je account worden alle foto’s en gegevens uit je profiel van de website verwijderd.

6 Total Score
Netsamen Review

Om gebruik te kunnen maken van de functies die Netsamen.nl biedt is het noodzakelijk om een account aan te maken.

Populariteit
6.5
Gebruikersgemak
6
Functionaliteiten
6
Klantenservice
6.5
Kosten
6
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply