Elitedating

Elitedating is een datingsite die zich richt op hoger opgeleiden, dat wil zeggen single mannen en erlrouwen met een WO- of HBO-achtergrond. Daarbij richt Elitedating zich voornamelijk op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Voor een eenmalige afspraak ben je bij Elitedating niet op de juiste plek! De verdeling tussen het aantal mannen en vrouwen op deze datingsite is vrijwel in evenwicht: 52% van de leden is vrouwelijk, 48% mannelijk. Het merendeel van de leden van Elitedating is 25 jaar of ouder, doordat de datingsite zich richt op singles met een afgeronde HBO- of WO-opleiding.

Een van de pluspunten van Elitedating is het unieke matchingprincipe. Er worden individuele matchingsvoorstellen gedaan, waarbij een match aan je gekoppeld wordt op basis van je persoonlijkheid en je opgegeven voorkeuren. Ook is Elitedating een onderdeel van een groter internationaal netwerk, waar ook eDarling lid van is. Via het netwerk wordt veel kennis gedeeld, wat de kwaliteit van deze datingsites ten goede komt.

 

De betrouwbaarheid van Elitedating

Elitedating is een van de grotere spelers in online datingwereld, wat de betrouwbaarheid van deze datingsite ten goede komt. Ook is deze dating in het bezit van het Thuiswinkelwaarborgkeurmerk, wat de betrouwbaarheid van deze datingsite garandeert. Dit komt mede terug in het feit dat alle profielen van dit datingnetwerk handmatig gecontroleerd worden. Op deze manier worden nepprofielen zo goed mogelijk geweerd van het datingnetwerk en weet je zeker dat je met een echte man of vrouw contact hebt. Na het aanmaken van een profiel zal je nagenoeg geen nepprofiel tegenkomen op Elitedating. Als waardering voor de betrouwbaarheid van de datingsite werd Elitedating in 2013 genomineerd voor de award ‘Datingsite van het jaar’!

Zoals eerder in deze review beschreven is werkt Elitedating met een uniek matchingprincipe. Ieder lid dient een persoonlijkheidstest in te vullen om het matchen van profielen succesvoller te maken. Het invullen van deze test zal je ongeveer een kwartier kosten, waarna je verschillende matches aangeboden krijgt die bij je profiel aansluiten. Je kunt de profielen van deze matches bekijken, berichten versturen, enzovoorts. Doordat de profielen van de aangeboden matches openbaar toegankelijk zijn weet je precies wat voor type iemand is en kun je zelf beoordelen of een single bij je past. Wil je het profiel van iemand later nog eens bekijken? Voeg diegene toe aan je favorieten!

Een van de nadelen aan Elitedating is het feit dat de website geen zoekfunctie heeft. Hierdoor kun je alleen in contact komen met de matches die aan je worden voorgesteld op basis van de persoonlijkheidstest. Wees echter niet getreurd als je hier niet direct een geschikte match tussen vindt! Eens in de zoveel tijd worden nieuwe matches aan je voorgesteld. Om de kans op een succesvolle match te vergroten is het sterk aan te raden om de persoonlijkheidstest zo eerlijk en nauwkeurig mogelijk in te vullen. Het feit dat je alleen profielen van voorgestelde matches kunt bekijken betekent ook dat je eigen profiel niet voor ieder lid van Elitedating toegankelijk is, waarmee je privacy gewaarborgd wordt.

Wanneer je kiest voor een betaald lidmaatschap is het alsnog mogelijk om in contact te komen met andere leden. Met een betaald lidmaatschap kun je zoeken en ontvang je meer aanbevolen matches op basis van je persoonlijkheidstest. Een ander voordeel aan een betaald lidmaatschap is dat je onbeperkt berichten kunt sturen naar andere leden, iets wat met een gratis lidmaatschap niet mogelijk is.

Kortom, Elitedating kan bestempeld worden als een betrouwbaar en goed functionerend datingnetwerk. De datingsite is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie en in contact willen komen met mensen die echt bij ze passen. Hoewel het tijd kost om de persoonlijkheidstest in te vullen, zal je hier op termijn voordeel van hebben.

back to menu ↑ Inschrijven bij Elitedating

Het aanmaken van een account bij Elitedating is volledig gratis. Met een gratis lidmaatschap kun je echter niet alle functies gebruiken en krijg je een beperkt aantal matches aangeboden. Op de website van Elitedating staat een uitgebreide beschrijving van het proces om een nieuw account aan te maken. Het is belangrijk dat je bij het aanmaken van een account een geldig e-mailadres opgeeft, omdat je hier een verificatiemail op zal ontvangen. Met deze e-mail kun je je account activeren en beginnen met het zoeken naar een geschikte match.

Zoals eerder in deze review beschreven is, zal je bij het aanmaken van een nieuw account een uitgebreide persoonlijkheidstest uit moeten voeren.

back to menu ↑ Kosten Elitedating

Om onbeperkt berichten te kunnen sturen, meer matches aangeboden te krijgen en de zoekfunctie te kunnen gebruiken, is het aan te raden om een betaald lidmaatschap te zien. Hierbij heb je de keuze uit een premium en premium plus abonnement. Met een gratis lidmaatschap zijn de mogelijkheden veel beperkter.

Het verschil tussen beide abonnementen zit voornamelijk in het feit dat leden met een premium plus abonnement meer potentiële matches aangeboden krijgen, dat zij een geverifieerd profiel hebben en dat ze gedetailleerdere informatie kunnen bekijken op profielen. Met een premium lidmaatschap heb je echter ook al een groot aantal voordelen, denk aan het bekijken van foto’s op profielen, de mogelijkheid om onbeperkt veel berichten te sturen, de mogelijkheid om profielbezoekers te bekijken, etc.

Kosten voor een premium lidmaatschap:

 • 1 maand voor €119,50.
 • 3 maanden voor €52,90 per maand.
 • 6 maanden voor €33,90 per maand.
 • 12 maanden voor €21,90 per maand.

Kosten voor een premium plus lidmaatschap:

 • 1 maand voor €129.
 • 3 maanden voor €57,90 per maand.
 • 6 maanden voor €34,90 per maand.
 • 12 maanden voor €22,90 per maand.

Er worden bij Elitedating verschillende betaalopties aangeboden, waarvan Paypal, een creditcard en iDeal de meest bekende zijn. Betalingen lopen hierbij via een beveiligde omgeving.

De back to menu ↑ mobiele app van Elitedating

Elitedating biedt een app aan haar leden, maar deze app is alleen te gebruiken door leden met een betaald lidmaatschap. Deze app is te gebruiken op mobiele apparaten van Apple en apparaten waarop Android geïnstalleerd is. Wanneer je een apparaat van Apple hebt is het belangrijk om te letten op het verschil tussen de iPhone-versie en de versie voor iPads.

De app biedt leden de mogelijkheid om foto’s toe te voegen, mogelijke matches te bekijken en berichten te versturen aan andere leden.

back to menu ↑ Acties en kortingen

Elitedating.nl heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

back to menu ↑ Uitschrijven bij Elitedating

EliteDating opzeggen? Het is heel eenvoudig om je account bij Elitedating te verwijderen. Bij het verwijderen van je account zal gevraagd worden waarom je wilt stoppen met het daten via Elitedating. Na het invoeren van je e-mailadres en je wachtwoord kun je het account verwijderen.

Bij het verwijderen van je account worden ook je eerdere matches en berichten verwijderd, deze worden niet bewaard. Uitschrijven bij elitedating is dus zo gepiept.

Ben je uitgekeken en wil je een andere datingsite proberen zonder geld te betalen? Kijk dan bij een gratis datingsite. Zoek je een gelovige single man of vrouw? Kijk dan bij een christelijke datingsite. Andere dating sites die je kunt proberen zijn Victoria Milan en Pepper. Voor singles met niveau kijk bij datingsites voor hoger opgeleiden. Wil je liever iets neutraals? De algemene datingsites rubriek biedt een hoop mogelijkheden. Wil je op reis met andere singles? Bekijk de top 10 single reizen. Toch iets meer spannends? Ga dan voor casual dating. Ben je 50 jaar oud? Dan zijn dit de top 10 vijftigplus sites voor jou. Man of vrouw en op zoek naar een langdurige relatie? Vind hier jouw geschikte partner. Andere datingsites die populair zijn vind je hier. Vind je een datingsite kiezen toch te moeilijk? Gebruik dan onze keuze hulp.

 

Elitedating back to menu ↑ contact adres

Affinitas GmbH

Kohlfurter Strasse 41/43
10999 Berlin
Duitsland

Tel: 0900 5500033

Fax: 020 – 8110849

Klantenservice: contactformulier

Email: support@elitedating.nl

 

Elitedating back to menu ↑ Veel gestelde vragen

Wat maakt EliteDating anders dan andere datingsites?

EliteDating gelooft niet in toeval. Bij de meeste datingsites dien je zelf op zoek te gaan naar een partner. Vaak moet je door lange lijsten bladeren om een geschikte partner te vinden.

De dienst die EliteDating aanbiedt, gaat een stap verder en richt zich op vrijgezelle mensen in Nederland en België. Het gaat namelijk om singles die op zoek zijn naar een langdurige relatie. Door de bewezen matching-methode, die is gebaseerd op wetenschap, koppelt EliteDating singles aan elkaar.

Heeft EliteDating een mobiele app?

Ja! De App is zowel voor Android als iOS gebruikers beschikbaar. Door de app kun je waar dan maar ook contact blijven houden. De app is gratis te downloaden.

De app is gebruikersvriendelijk en eenvoudig te gebruiken. Of je nu een bericht wilt versturen of een foto’s wilt bekijken, het kan allemaal via deze app. Communiceer met je partner wanneer jij dat wil. Online daten wordt daardoor nog leuker.

Op welke manieren helpt de klantenservice mij?

Als lid van EliteDating verdien je de beste service. Daarom helpt de klantenservice jou door:

 • profielen te controleren op echtheid en volledigheid. Daarnaast jou op de hoogte te stellen als jij een bepaald risico loopt.
 • handmatig profielen keuren de inhoud. ( denk aan foto’s en omschrijvingen.
 • vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden, hetzij via e-mail, brief of fax.
 • ontvangen kritiek omzetten in actiepunten zodat jij de beste service ontvant.

Voor wie is EliteDating bedoeld?

EliteDating is bedoeld voor singles die op een unieke manier willen daten. Je wilt niet zelf op zoek gaan naar een partner, maar laat je leiden door de bewezen Matching-methode van EliteDating. Al duizenden singles hebben een partner gevonden bij EliteDating doormiddel van de Matching-methode en ervaren psychologen.

Hoe kan ik contact opnemen met Elitedating?

EliteDating doet haar uiterste best om jou zo snel mogelijk te woord te staan. Wil je een klacht indienen of heb je een andere vraag? Deze kun je op de volgende manieren indienen:

 • Per mail
 • Per fax 020 – 8940850 (lokaal faxnummer)
 • Per post:

Klantenservice ELITEDATING –

Affinitas GmbH Kohlfurter Straße 41/43 10999 Berlijn Duitsland

EliteDating streeft ernaar jou binnen 3 dagen te beantwoorden.

Hoe kan ik mijn vragen zorgvuldig stellen?

Wanneer jij een vraag hebt, houdt dan rekening met de onderstaande punten:

 • Vermeld altijd jouw e-mailadres en eventueel je Gebruiker ID;
 • Kies het onderwerp dat het beste bij jouw vraag aansluit;
 • Geef gedetaileerde informative over relevante informative;
 • Stuur indien mogelijk een screenshot als er zich een complicatie heeft voorgedaan. Leg ook uit deze tot stand is gekomen;
 • Klik op “indienen” om je vraag te versturen. Je ontvangt een bevestigingsmail met daarin jouw referentienummer.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Een Premium-lidmaatschap kun afsluiten met de volgende betalingsmogelijkheden:

 • Credit Card (Mastercard en VISA)
 • iDEAL
 • bank overschrijving
 • Cash
 • PayPal

Wanneer jij het geld wil overmaken, dien je de onderstaande gegevens te gebruiken:

T.a.v. Affinitas GmbH

 • Deutsche Bank AG
 • Bankrekeningnummer: 237817204
 • Bank Registratie nummer: 10070024
 • Onderwerp: [Vul hier het e-mailadres in waarop u bij ons geregistreerd staat]

IBAN: DE84100700240237817204

BIC / SWIFT-Code: DEUTDEDBBER

De verwerking kan enkele dagen duren. Jouw Premium-lidmaatschap wordt, zonder tussentijdse opzegging, totomatisch verlengd. Wil je dit niet? Zeg jouw Premium-account dan op binnen 7 dagen voor het verlopen van jouw betaalde lidmaatschap.

Mijn betaling is mislukt. Hoe kan dit?

Waarom jouw betaling is mislukt, kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld:

 • jouw creditcard is ongeldig;
 • je betaalt met een Meastro card i.p.v. Master card;
 • je hebt je gegevens verkeerd ingevuld.

EliteDating verlengt mijn lidmaatschap automatisch. Waarom?

Zonder tussentijdse opzegging, wordt jouw lidmaatschap automatisch verlengd. Hierdoor kun je ongestoord blijven daten met jouw contacten. Wil je meer informatie? Lees dan de algemene voorwaarden.

Ik wil mijn Premium-lidmaatschap opzeggen. Hoe werkt dit?

Ik mijn Mobiele(iOS) App abonnement opzeggen. Hoe werkt dit?

Heb je de EliteDating app via iTunes aangeschap voor jouw iPhone of iPad? Dan dien je deze op te zeggen via iTnes.

Bekijk hiervoor de de volgende pagina voor meer informatie: https://support.apple.com/nl-nl/HT202039

Ben je inlogd op jouw iTunes-account, dan kun je de automatische verlening van jou abonnement opzeggen met de volgende link: https://buy.itunes.apple.com/WebObjects/MZFinance.woa/wa/manageSubscriptions

Ik wil mijn bestelling herroepen. Hoe werkt dat?

Binnen 14 dagen kun je zonder opgaaf jouw betaalde lidmaatschap herroepen.

Heb je binnen deze 14 dagen dagen gebruik gemaakt van Elitedating, dan worden hier kosten voor in rekening gebracht als compensatie. De kosten bedragen 1 maand van het abonnementsgeld.

Dien een herroepingsverzoek in via post, e-mail of fax. Je kunt het volgende modelformulier gebruiken: https://www.elitedating.nl/algemene-voorwaarden#Bijlage%20A

Klantenservice ELITEDATING –

 • Affinitas GmbH
 • Kohlfurter Straße 41/43
 • 10999 Berlijn
 • Duitsland
 • Fax: 020 – 8940850

Kan ik de persoonlijkheidstest pauzeren?

Heb je even geen tijd? Dan kun je test altijd pauzeren om vervolgens op een andere moment verder te gaan. Klik hierovor op “Opslaan” Wanneer je weer inlogt, kun je verdergaan waar je was gebleven.

Kan ik de persoonlijkheidstest nog een keer doen?

Ja. Twijfel je aan de huidige resulaten dan kan de klantenservice jouw een nieuwe mogelijkheide geven. Stuur hiervoor een mail naar: support@elitedating.nl

Waar vind ik de uitslagen en hoe komen deze tot stand?

Jouw persoonlijkheidskenmerken worden kort samengevat en nader toegelicht. De uitslagen tref je aan onder “Mijn profiel” en dan bij “Test uitslagen”. De partnervoorstellen komen tot stand door jouw persoonlijkheidstest. Op basis hiervan koppelt EliteDating jouw aan een ander lid.

Hoe kan ik mijn postcode invoeren?

Wil je gekoppeld worden aan iemand in jouw regio, dan dien je jouw postode te vermelden.

Tijdens de registratie vul je alleen de 4 cijfers van jou postcode in. De letters hoef je dus niet op te geven.

Hoe kan ik mijn postcode wijzigen?

Log in op ELITEDATING en klik op ´Mijn Instellingen´ (tandwielsymbool). Vervolgens klik je op “Mijn Gegevens” en bij “Aanhef”op bewerken. Wijzig jouw postode en klik daarna op “Opslaan”.

Hoe kan ik een account maken bij EliteDating?

Bezoek elitedating.nl en vul jouw gegevens in. Kies een wachtwoord en ga akkoord met de voorwaarden. Klik daarna op “nu gratis registreren”. Hierna kun je de persoonlijkheidstest invullen. Vul alles zo goed mogelijk in zodat er beter beeld over jou ontstaat. Eenmaal afgewerkt, ontvang je de resultaten van de persoonlijkheidstest. Hierna zul je partnervoorstellen ontvangen.

Ik zie alleen voornamen bij EliteDating. Waarom?

Het gebruik van een voornaam maakt een gesprek persoonlijker. Een nickname precies andersom. Er ontstaat juist afstand, iets wat EliteDating wil voorkomen.

Heb jij slechte ervaring over EliteDating? Schrijf een review. Uiteraard mag je ook slechte goede ervaringen vermelden over online datingsite elitedating.

EliteDating

9 Total Score
Review elitedating

Elite dating is een online dating site voor hoog opgeleide mensen. Tevens behoort EliteDating tot een van de populaire datingsites in Nederland. Dating voor singles werkt eenvoudig en snel. Om optimaal te daten krijg je gratis date tips van EliteDating. Lees datingsite reviews van singles zodat je een beter beeld krijgt.

Populaiteit
8.5
Gebruikersgemak
8.5
Functionaliteiten
8.5
Klantenservice
9
Kosten
9
PROS
 • Sterke punten
 • Gratis persoonlijkheidstest
 • Gratis lid worden
 • Dating tips
 • Dating voor singles
 • Keurmerk veilig daten
 • Thuiswinkel waarborg
 • Partnervoorstellen bekijken
 • Voorgestelde partners
 • Fotos bekijken
 • Inschrijven is gratis
 • Persoonlijke voorkeuren instellen
 • Privacy policy
 • Gratis persoonlijkheidstest
 • Veilig daten
 • Algemene voorwaarden
CONS
 • Zwakke punten
 • Betaald abonnement vrij prijzig

Tags:

2 Comments
 1. Reply
  Danny oktober 23, 2017 at 10:40 am

  Ik heb eindelijk m’n partner gevonden.
  Ik dacht eerst heel sceptisch over EliteDating, maar het werkt echt.

  Let op: de persoonlijkheidstest duurt ongeveer 10 minuten om in te vullen, maar het is echt de moeite waard!

  • Reply
   Rik november 16, 2017 at 2:11 pm

   EliteDating?? Ik ga liever voor een gratis datingsite. Voor mij heeft het niet gewerkt. Ik heb een half jaar bij deze site gezeten en het liefst wil ik mijn geld terug. Helaas heb ik geen leuke contacten opgedaan of veel contact gehad. Als betalend lid, zijn er wel een hoop opties, maar je maakt toch niet overal gebruik van. Om mijn match te vinden moest ik een hele vragenlijst invullen, helaas zonder resultaat. Via paiq bijvoorbeeld gaat het contact leggen eenvoudig. Geen gedoe met een betaald abonnement.

Leave a reply