PlanetRomeo

Ben je homoseksueel, biseksueel of transgender? Dan kun je een account aanmaken op een standaard datingsite, maar je kunt er ook voor kiezen een datingsite specifiek voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders te gebruiken.

Eén van de vele datingsites voor deze doelgroep, is de gay datingsite PlanetRomeo. Meer over deze datingsite, lees je op deze pagina. Door de informatie op deze pagina door te lezen, kom je er vanzelf achter of deze datingsite wel of niet iets voor jou is.

 

 

Algemene informatie over de datingsite

De datingsite PlanetRomeo richt zich specifiek op homoseksuele mannen, biseksuele mannen en transgenders die op zoek zijn naar de liefde. Misschien ken je deze datingsite niet, maar heb je wel eens gehoord van de datingsite GayRomeo. Goed om te weten: dit is dezelfde datingsite. Enkele jaren geleden werd de naam GayRomeo namelijk veranderd. Deze datingsite bestaat dus niet meer, maar PlanetRomeo is nog altijd actief.

PlanetRomeo werd in 2002 opgericht, toen nog onder de naam GayRomeo. Door de jaren heen heeft de datingsite een ledenbestand met maar liefst 2,6 miljoen gebruikers opgebouwd. Natuurlijk niet alleen in Nederland, maar over de gehele wereld. Je kunt deze datingsite dus ook gebruiken als je in contact wil komen met leuke singles uit het buitenland.

PlanetRomeo ondersteunt de Planet Romeo Foundation. Dit is een non-profit organisatie die zich inzet voor gelijke rechten en gelijke kansen voor de LGBTI-gemeenschap.

Je back to menu ↑ inschrijven bij PlanetRomeo

Om je in te schrijven op de gay datingsite PlanetRomeo, vul je je e-mailadres in. Ook kies je een profielnaam. En vind je het gemakkelijker om een koppeling te maken met jouw Facebookaccount? Dan is dit ook mogelijk. Heb je een profiel aangemaakt, dan kun je direct in contact komen met de andere gebruikers van de datingsite.

Overigens raden wij je wel aan om je profiel eerst te vullen met relevante informatie over jezelf, voor je met andere mannen gaat chatten. Hoe meer je over jezelf vertelt, hoe interessanter je bent voor de andere gebruikers van de datingsite. Ook is het op deze manier gemakkelijker om echt een goede match te vinden op PlanetRomeo. Geef je bijvoorbeeld aan dat je een bepaalde fetish hebt? Dan kom je sneller in contact met mannen die dezelfde fetish hebben als jij.

De back to menu ↑ functies van PlanetRomeo

PlanetRomeo heeft diverse functies die het gebruik van de datingsite ondersteunen. Zo kun je op de datingsite zien wie jouw profiel bezocht heeft, maar kun je ook privéfoto’s sturen naar leden die je leuk vindt. Je kunt zelfs instellen hoe lang deze mannen jouw foto’s mogen zien. Ook een leuke functie: de footprint. Met deze functie kun je iemand laten weten dat je hem leuk vindt. Wellicht komt hier een leuk contact uit voort.

PlanetRomeo heeft niet alleen een website, maar ook een mobiele app. Deze app is verkrijgbaar in de App Store van Apple en in de Google Play Store. De app heeft dezelfde functies als de desktop versie van het online dating platform.

De back to menu ↑ plus- en minpunten van de datingsite

PlanetRomeo is niet voor niets ontzettend populair. Deze datingsite heeft namelijk diverse pluspunten. De belangrijkste pluspunten van de datingsite, zijn de volgende:

  • De datingsite heeft een groot aantal gebruikers, ook in Nederland.
  • De datingsite heeft vele interessante functies, die jouw online dating ervaring zeker ondersteunen.
  • De datingsite ziet er mooi uit en is bovendien overzichtelijk.
  • De datingsite heeft ook een app, die je gratis kunt downloaden.

Toch heeft de datingsite ook enkele minpunten. Het gaat om de volgende zaken:

  • De datingsite is niet helemaal gratis. Wil je alle functies van de datingsite gebruiken, dan heb je een betaald account nodig.
  • Op de datingsite zijn niet alleen Nederlanders actief, maar ook mensen uit andere landen. Dit kan vervelend zijn als je alleen mannen uit eigen land wil ontmoeten.

De back to menu ↑ kosten van PlanetRomeo

Je kunt je gratis inschrijven op deze datingsite, maar als je alle functies van de website wil gebruiken heb je wel een betaald account nodig. Dit lidmaatschap wordt ook wel het Plus lidmaatschap genoemd. En wil je seksuele content kunnen bekijken op de website en/of de app van PlanetRomeo? Dan heb je altijd een Plus lidmaatschap nodig. Het is belangrijk hier rekening mee te houden als je om deze reden lid wordt van de datingsite.

 

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply