Pink Cupid

Pink Cupid is een initiatief van Cupid Media, wat een van de grootste organisaties is achter online datingsites. Deze organisatie heeft in de afgelopen jaren diverse datingsites op internet geplaatst, die ieder hun eigen doelgroep hebben. De doelgroep van Pink Cupid zijn homo’s en lesbiennes, die via online dating aan een partner willen komen. Voor deze doelgroep kan het behoorlijk lastig zijn om buiten de datingsites om een nieuwe liefde te vinden. Je weet immers nooit zeker of andere singles op mensen van hetzelfde geslacht vallen. Deze datingsite is een internationaal georiënteerde website. Dit betekent dat je op deze datingsite niet alleen mensen uit Nederland treft, maar ook uit verschillende andere landen.

Aanmaken van een profiel

Het aanmaken van een nieuw profiel is heel eenvoudig bij Pink Cupid. Dit kan onder meer door je account op Facebook te gebruiken, waarmee je zelf minder gegevens in hoeft te voeren. Daarbij kun je op deze manier direct leuke foto’s aan je profiel toevoegen! Het aanmaken van een nieuw profiel is gratis. Met een gratis profiel heb je echter nog niet de mogelijkheid om alle functies van Pink Cupid te gebruiken. Zo kun je profielen van andere leden wel bekijken, maar is het na het versturen van een aantal berichten noodzakelijk om een betaald abonnement af te sluiten.

Dit is niet vreemd, want vrijwel alle datingsites brengen tegenwoordig kosten in rekening voor deze functies. Je hebt op Pink Cupid de keuze uit een Gold- en Platinum-abonnement, waarbij het verschil zit in het aantal functies die je kunt gebruiken. Zo is het met een dergelijk abonnement onder meer mogelijk om gebruik te maken van een videochat. De videochat maakt het mogelijk om mensen direct voor hun webcam te zien. Op deze manier weet je zeker dat degene met wie je denkt te praten ook echt diegene is!

Internationale matches vinden

Het internationale karakter zorgt ervoor dat er op een groot deel van de datingsite Engels gesproken wordt. Dit kan als een nadeel worden gezien als je zelf niet goed of helemaal geen Engels praat. Het aantal Nederlandse singles op deze datingsite is enigszins beperkt, waardoor je als Nederlander mogelijk beter voor een andere datingsite kunt kiezen als je op zoek bent naar homo’s en lesbiennes uit ons land. Wel maakt Pink Cupid het mogelijk om nieuwe contacten op te doen in andere landen. Is het niet voor een relatie, dan wel voor een vriendschap. Een voordeel van Pink Cupid is de mogelijkheid om de app van deze datingsite te gebruiken. Met de app kun je ook onderweg in contact blijven met je favoriete matches. Houd er rekening mee dat de app vooralsnog alleen te gebruiken is door mensen met een Android-smartphone.

Voor- en nadelen van Pink Cupid

Pink Cupid is een datingsite met een duidelijke doelgroep. Dit maakt dat je hier enkel gelijkgestemden treft, wat als een voordeel kan worden beschouwd. Ook de relatief lage prijzen voor een Gold- en Platium-abonnement is een voordeel. Een nadeel is echter dat de datingsite duidelijk internationaal georiënteerd is en dat de app vooralsnog enkel te gebruiken is door mensen met een Android-toestel.

 

6 Total Score

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply