Vreemd gaan: is het wel of niet verstandig?

vreemdgaan verstandigKijken we naar de statistieken, dan zien we dat veel mensen vreemd gaan tijdens hun relatie, hun verloving of zelfs hun huwelijk. Je kunt een keer impulsief vreemd gaan, maar er zijn ook mensen die bewust op zoek gaan naar een leuke man of vrouw voor een stiekeme affaire. Zit jij eraan te denken om een keer vreemd te gaan of een stiekeme affaire te starten en vraag je je af of dit wel verstandig is? Lees dan in dit artikel van welke factoren afhankelijk is of vreemd gaan wel of niet verstandig is.

 

Factor 1: wat je te verliezen hebt

De belangrijkste factor om te bepalen of je wel of niet vreemd moet gaan, gaat over wat je te verliezen hebt. Heb je nog niet zo lang een relatie, woon je nog niet samen, heb je geen kinderen en is de relatie nog niet zo serieus, dan heb je duidelijk niet zo veel te verliezen als je vreemd gaat. Heb je al jaren een relatie, woon je samen, heb je samen kinderen of is er een kind of komst en is de relatie erg serieus, dan heb je meer te verliezen. Je kunt het risico nemen door toch vreemd te gaan en dit alles op het spel te zetten, maar het is duidelijk minder verstandig dan je partner bedriegen als je minder te verliezen hebt.

Factor 2: hoe goed je het geheim kunt houden

Weet je van jezelf dat je jouw geheim prima voor jezelf kunt houden, dan is vreemd gaan minder risicovol dan wanneer je het moeilijk vindt om je partner te bedriegen zonder iets te zeggen. Weet je van jezelf dat je veel schuldgevoel gaat krijgen als je vreemd gaat, dan raden wij je aan om het niet te doen. In dit geval is de kans niet alleen groot dat je het uiteindelijk toch op gaat biechten, maar voel je je ook nog eens vervelend. Eigenlijk heb je in dit geval niet veel aan je overspel gehad.

Factor 3: de kans dat je partner erachter komt

Kun je zelf je overspel goed geheim houden, maar is de kans groot dat je partner er toch achter komt via een andere bron? Dan is vreemd gaan ook minder verstandig. Gebruiken jij en je partner bijvoorbeeld dezelfde computer, dezelfde telefoon, dezelfde bankrekening of zitten jullie in dezelfde vriendengroep, dan is de kans groot dat je geheim toch uitkomt. Zijn jullie levens wat meer gescheiden, dan is het risico van vreemd gaan kleiner. Bekijk de beste sex datingsites van dit moment.

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply