Het vertrouwen terugkrijgen in je partner: drie tips

Je bent erg gelukkig met je partner, maar dan biecht hij of zij op dat er een ander is geweest. Je bent ontzettend gekwetst, verdrietig en boos, maar hebt toch besloten dat je verder wil met hem of haar. Iets waar veel mensen in deze situatie tegenaan lopen, is dat ze geen vertrouwen meer hebben in hun partner. Heb jij ook last van een gebrek aan vertrouwen door de ontrouw van je vriend of vriendin? Lees dan in dit artikel hoe je het vertrouwen langzaam terug kunt krijgen, zodat jullie verder kunnen in de relatie.

Geef het tijd

Het duurt even voor je het vertrouwen weer terug hebt in je partner. Probeer de boel niet te overhaasten, maar geef het tijd. Na een tijdje zal je merken dat je niet meer iedere dag nadenkt over de ontrouw van je partner, maar dit eigenlijk nog maar een paar keer per week doet. Weer wat later denk je er eens per maand over na en daarna eigenlijk nooit meer. Het kan maanden of zelfs jaren duren, maar uiteindelijk komt dat vertrouwen vanzelf weer terug. Geef het tijd, overhaast niets en wees geduldig.

Praat met elkaar

Het is belangrijk om met elkaar te blijven praten. Deel je gevoelens, vertel hem of haar waarom je gekwetst bent en wat je zo vervelend vindt aan de situatie. Ook als jullie al weken verder zijn, mag je het best delen als je je nog vervelend voelt over de situatie. Je stelt je niet aan, maar bent gewoon eerlijk tegen je partner. Heb je het idee dat je je gevoelens moet verbergen of verzwijgen, dan gaat er iets mis. Eerlijkheid, openheid en transparantie zijn namelijk drie waarden die erg belangrijk zijn voor een goede relatie.

Blijf dicht bij jezelf

Als je partner vreemd is gegaan, heb je misschien de neiging om hem of haar overdreven veel te gaan controleren. Is dit absoluut niet hoe jij bent? Doe dit dan niet. Blijf bij jezelf door over dit soort gevoelens en neigingen heen te stappen. Zeker als je merkt dat je je ongelukkig voelt door jouw nieuwe rol in de relatie, stap je uit deze rol. Je blijft jezelf, je blijft met je partner praten en je hebt geduld. Alleen dan kan jullie relatie nog slagen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply