Verloven: wanneer is het verstandig?

verlovenHeb je al langere tijd een relatie, woon je eventueel al samen en ben je toe aan de volgende stap in je relatie, dan kun je ervoor kiezen je te verloven. Tegenwoordig verlooft lang niet ieder stelletje zich meer en kiezen steeds meer mensen ervoor om helemaal niet te trouwen, maar je bent vrij om deze keuze zelf te maken. Wil je uiteindelijk wel trouwen en ben je toe aan de volgende stap in je relatie, namelijk de officiële verloving? Lees dan meer over de verloving op deze pagina.

 

Het perfecte moment voor de verloving

Er zijn geen regels over wanneer je je wel moet verloven en wanneer je dit beter niet kunt doen. Is het perfecte moment van de verloving daar, dan voel je dit vanzelf. Je kunt je bijvoorbeeld beseffen hoe leuk je je partner nog steeds vindt, maar je kunt je ook beseffen dat je echt toe bent aan de volgende stap in jullie relatie. Heb je het gevoel dat je je moet verloven, dan voel je dit vanzelf.

Ontmoet je grote liefde op Pepper

Op pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles

Iemand ten huwelijk vragen

Doorgaans wordt de vrouw door de man ten huwelijk gevraagd, maar ook hier zijn geen regels over. Wil jij je vriend ten huwelijk vragen, dan sta je er helemaal vrij in om dit te doen. Heb je een vrij traditionele vriend, dan moet je je wel afvragen of dit slim is om te doen. Je vriend kan het namelijk ook jammer vinden dat hij jou niet heeft kunnen vragen, wat de verloving een beetje een nare nasmaak geeft.

Velen vinden het moment van de verloving erg belangrijk. Er moet een bepaalde sfeer zijn, de omgeving moet prachtig zijn en het liefst zit er ook een bepaalde gedachte achter de verloving. Vraag je vriend of vriendin bijvoorbeeld ten huwelijk in het restaurantje waar jullie voor het eerst samen gegeten hebben of tijdens die reis die jullie al zo lang wilden maken.

Iemand ten huwelijk vragen: wanneer moet je het niet doen?

Er zijn enkele situaties waarin het beter is om iemand niet ten huwelijk te vragen. Zo kun je iemand beter niet ten huwelijk vragen als het slecht gaat in jullie relatie (een verloving is geen laatste redmiddel!), maar ook niet als je weet dat je partner echt niet wil trouwen. Je kunt het natuurlijk alsnog proberen om zijn of haar gedachten te laten veranderen, maar als iemand heeft aangegeven niet te willen trouwen moet je je ook zeker niet opdringen. Dit kan voor een vervelende situatie zorgen, met teleurstelling en woede achteraf.

Voelt het goed, dan vraag je je partner ten huwelijk. Hoe je dit doet, is helemaal afhankelijk van jullie situatie en jouw voorkeuren. Het is in ieder geval belangrijk alleen iemand ten huwelijk te vragen als dit goed voelt voor beide partijen: ook voor degene die je vraagt. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply