Twijfels over je partner? Raak niet meteen in paniek

twijfels partnerJe hebt een goede relatie en houdt veel van je partner. Jullie doen samen leuke dingen, kunnen elkaar alles vertellen en hebben een prima seksleven. Je bent tevreden, maar soms komen er toch die twijfels. Is dit de persoon waar je voor altijd je leven mee wil delen? Is er misschien iemand die toch beter bij je past? Wil je niet een keer contact met een andere leuke man of vrouw? Het is vervelend als je dit soort vragen aan jezelf stelt, maar twijfelen over je partner is helemaal niet erg. Sterker nog, je bent lang niet de enige die af en toe twijfels heeft over zijn of haar gelukkige relatie: iedereen twijfelt wel eens.

Twijfelen over je relatie: iedereen doet het

Zelfs de gelukkigste mensen ter wereld twijfelen wel eens over hun relatie. Ze hebben ruzie gehad met hun partner, ze zien een knappe man of vrouw of ze evalueren hun relatie eens goed en gaan een beetje twijfelen over bepaalde zaken binnen de relatie. Ook als je eigenlijk niets hebt om over te twijfelen, kun je aan het piekeren slaan. Dit is helemaal niet erg, maar heel normaal. Maak je dus vooral geen zorgen als je een keer twijfelt en denk ook niet dat je de enige bent die dit doet, want iedereen heeft wel eens twijfels over zijn of haar partner en relatie.

Ik twijfel over mijn relatie: wat te doen?

Wat je precies moet doen als je twijfelt over je relatie, is afhankelijk van je situatie. Ben je pas net samen met iemand en twijfel je nu al over de relatie, dan kan dit een teken zijn dat jullie toch niet zo goed bij elkaar passen. Ook als je twijfelt over een belangrijk probleem binnen de relatie, is het belangrijk om je twijfels niet te negeren. Heeft je partner bijvoorbeeld een gokverslaving en twijfel je door deze verslaving over de relatie, dan is het belangrijk om eens te achterhalen of je wel in de relatie wil blijven. Echte problematiek als oorzaak van je twijfels mag namelijk niet genegeerd worden.

Ben je al jaren samen met je partner en ben je eigenlijk heel gelukkig met hem of haar, dan is het onzin om meteen na te gaan denken over de toekomst van je relatie. Wel kan het helpen om eens te onderzoeken waarom je precies twijfelt over de relatie. Vind je dat je je partner niet vaak genoeg ziet of dat jullie niet genoeg leuke dingen doen samen? Dan geef je dit aan en kun je samen de relatie verbeteren, zodat de twijfels verdwijnen. Twijfel je omdat je het seksleven niet meer zo spannend vindt, dan kun je hier ook iets aan doen om de twijfels te laten verdwijnen. Raak niet in paniek als je twijfelt over je relatie, maar onderzoek de oorzaak van jouw twijfels en doe hier iets aan om de twijfels te laten verdwijnen.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply