Tros Radar over datingsites: alle sites scoren gemiddeld

Televisieprogramma Radar is een consumentenprogramma dat de producten en diensten van diverse Nederlandse organisaties onder de loep neemt. Toen online dating steeds populairder werd in Nederland en er meer en meer datingsites op de markt kwamen, besloot de redactie van Radar de diverse datingsites eens onder de loep te nemen. Het Tros Radar onderzoek werd uitgevoerd in het jaar 2010, maar is nog altijd relevant. Wat de redactie van Radar van de diverse datingsites vond? Eigenlijk niet zo veel: alle datingsites scoorden gemiddeld. 

Radar: geen enkele datingsite presteert uitstekend

Het goede nieuws is dat er niet veel datingsites zijn die echt slecht presteren. Het slechte nieuws is dat er volgens Tros Radar ook niet veel datingsites zijn die het echt heel goed doen. De meeste datingsites die in 2010 onder de loep genomen werden, presteerden gemiddeld. Ze deden het niet geweldig, maar waren ook niet erg slecht. De mensen die deze datingsites gebruikten, waren over het algemeen dan ook tevreden. Niet ontzettend tevreden, maar wel content met de diensten van de datingsites.

Opvallend: gratis daten gaat net zo goed als betaald daten

Een opvallend resultaat uit het onderzoek van Radar, dat uitgevoerd werd onder 6000 online daters, is dat gratis daten eigenlijk net zo goed gaat als betaald daten. Met betaald daten, ofwel met een betaald abonnement, kun je veel meer functies op een datingsite gebruiken. Je zou denken dat je hierdoor meer kans hebt om jouw ideale partner te vinden, maar dit blijkt niet waar te zijn. Mensen die gratis daten hebben namelijk net zo veel kans om hun ware liefde te vinden, zo blijkt uit het onderzoek van Radar.

Helft online daters wil serieuze relatie

Toen Tros Radar in 2010 aan 6000 singles vroeg waarom ze precies aan het online daten waren geslagen, zei 50 procent van de singles dat ze een serieuze relatie zoeken. De rest van de singles wilde gewoon wat daten of soms zelfs alleen een eenmalig avontuurtje. Opvallend is dat vooral vrouwen serieus willen daten. Mannen zijn vaker uit op eenmalige avontuurtjes, terwijl ze soms tegen vrouwen zeggen wel serieus te willen daten. Als vrouw moet je dan ook wat meer op je hoede zijn bij het online daten, zeker als je niet met iemand wil afspreken die enkel een avontuurtje wil. Als man heb je minder te vrezen, want het grootste deel van de vrouwelijke leden wil serieus daten.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply