Sexting: drie tips voor veilig contact

Sexting betreft het versturen van seksueel getinte berichten. Dit kan met de smartphone, maar ook met de computer. Je kunt bijvoorbeeld seksueel getinte berichten versturen via WhatsApp, maar je kunt dit ook via Facebook doen of zelfs via e-mail. Vind jij sexting erg spannend en wil je hier graag een beetje mee experimenteren? Gebruik dan de tips in dit artikel om ervoor te zorgen dat sexting veilig en leuk blijft.

Tip 1: doe het met iemand die je vertrouwt

Als je een paar spannende berichten naar iemand stuurt, wil je natuurlijk niet dat jouw spannende berichtjes ook door andere mensen gelezen worden. Stuur daarom alleen erotische berichten naar iemand die je vertrouwt en die jouw berichten niet aan andere mensen zal laten lezen of zelfs online zal zetten.

Tip 2: stuur liever geen foto’s

Sexting met alleen tekst is spannend, maar het versturen van erotische berichten met spannende foto’s is natuurlijk nog spannender. Misschien vind je het leuk om dit eens te proberen, maar wij willen je wel wijzen op de gevaren van sexting met foto’s. Verstuur je jouw spannende foto naar iemand die je niet kunt vertrouwen, dan kan jouw foto zomaar doorgestuurd worden of zelfs online worden gezet. Er zijn veel verhalen bekend van mensen die ooit een spannende foto stuurden en deze foto jaren later nog terug konden vinden op het internet. Wil je toch echt een spannende foto sturen, ondanks de risico’s? Stuur de foto dan alleen naar iemand die je echt vertrouwt en zorg ervoor dat je niet herkenbaar bent op de foto.

Tip 3: doe geen beloftes die je niet na kan komen

Zit je in een spannend gesprek, dan kan het zo zijn dat je bepaalde erotische beloftes doet. Dit is prima, maar doe geen beloftes die je niet na kan of wil komen. Wil je gesprekspartner bijvoorbeeld bepaalde seksuele handelingen verrichten, maar voel jij hier echt niets bij? Geef hem of haar dan niet de indruk dat je deze seksuele handelingen ook leuk vindt om te verrichten, want dan doe je in feite een valse belofte die je niet na wil of kan komen. Het gesprek mag spannend zijn, maar verlies jezelf niet en zeg alleen dingen waar je echt achter staat.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply