Mijn partner wil geen seks meer, wat nu?

Jullie hadden vroeger een geweldig seksleven, maar nu wil je partner ineens geen seks meer. Hij of zij heeft altijd hoofdpijn, draait zich direct om als jullie in bed liggen of wijst je zelfs resoluut af als je intimiteit zoekt. Heb je zelf nog wel behoefte aan seks, dan is dit erg vervelend. Wat je in dit geval het beste kunt doen, lees je in dit artikel.

Praat erover

Als je partner geen seks meer wil, is het heel belangrijk om hierover te praten. Vraag je partner waarom hij of zij geen seks meer wil en deel jouw gevoelens over het ontbreken van enige intimiteit in de relatie. Kom je erachter dat je partner geen seks meer heeft omdat hij of zij jullie seksleven saai vindt, dan kun je hier iets aan doen. Wil je partner geen seks meer door een bepaalde lichamelijke klacht, dan is hier mogelijk ook iets aan te doen. Geef dus niet zomaar op, maar ga in gesprek met je partner om samen tot een oplossing te komen.

Ga naar een seksuoloog

Wil je partner geen seks meer door het ontbreken van passie en spanning in de relatie, dan kunnen jullie samen naar een seksuoloog gaan. Wil je partner geen seks door een bepaalde lichamelijke klacht, waardoor seks vervelend is? Dan kunnen jullie ook een seksuoloog bezoeken voor professionele hulp. Een seksuoloog kan jullie helpen jullie seksleven weer wat spannender te maken, maar kan ook advies geven over intimiteit bij een bepaalde lichamelijke klacht.

Kies voor jezelf

Wil je partner echt geen seks en wil hij of zij ook niet werken aan het verbeteren van jullie intimiteit? Dan moet je voor jezelf bepalen of je het goed vindt om voor altijd in een relatie te blijven zonder enige vorm van intimiteit. Is dit niet het geval, dan is het belangrijk om voor jezelf te kiezen. Geef aan dat je echt behoefte hebt aan intimiteit en dat het ontbreken van seks voor jou een ‘dealbreaker’ kan zijn. Wil je partner nog steeds niet werken aan jullie seksleven, dan is dit voor jou een goede reden om de relatie te beëindigen. Vind je seks niet dusdanig belangrijk dat je hier de relatie met je partner voor wil verbreken, dan zal je er vrede mee moeten hebben dat jullie geen seks meer hebben en toch samen blijven.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply