Online daten zonder credits te kopen

Wanneer je al enige tijd actief bent in de wereld van online dating, zal het je niet onbekend zijn dat je bij veel datingsites credits moet kopen. De credits kun je gebruiken om bepaalde functies te activeren, om berichten naar andere leden te sturen, enzovoorts. Het lijkt zodoende heel verleidelijk om direct credits te kopen, maar dit brengt ook risico’s met zich mee. Wie weet reageert een single man of vrouw niet op je bericht? Mogelijk vallen functies toch tegen als je al wel voor ze betaald hebt? Enzovoorts. De kosten kunnen flink oplopen als je regelmatig credits aanschaft. Reden genoeg om ook naar alternatieven te kijken!

Gelukkig zijn er op internet verschillende datingsites te vinden die zonder credits werken.

Waarom kiezen datingsites voor credits?

Datingsites zijn over het algemeen onder te verdelen over drie categorieën: gratis datingsites, datingsites met abonnementen en datingsites met credits. Deze laatste categorie datingsites kiest voor het gebruik van credits boven een abonnement, om te voorkomen dat je voor functies betaalt die je niet gebruikt. Dit kan als een voordeel worden gezien en is met name interessant voor mensen die hun account op datingsites nauwelijks gebruiken. De credits verlopen niet, dus je kunt het gebruik ervan over meerdere maanden uitsmeren. Bij een datingsite die abonnementen aanbiedt is dit niet mogelijk. Je kunt het abonnement wel pauzeren, maar dat betekent dat je meteen geen berichtten meer kunt versturen. Het is daarbij niet mogelijk om het abonnement slechts enkele dagen te gebruiken.

Andersom zijn de datingsites die met credits werken relatief duur als je voor bijvoorbeeld een maand intensief gebruik wilt maken van de diensten van de datingsite. Je kunt er in zo’n geval nog wel voor kiezen om een groot aantal credits in een keer aan te schaffen. Hierdoor neemt de prijs per credit af. Verstandiger is het echter om voor een datingsite met abonnementen te kiezen. Er zijn ontzettend veel datingsites die dergelijke abonnement aanbieden, waarvan er graag een aantal uitlichten.

Daten met singles op Parship

In het verleden richtte Parship zich voornamelijk op singles met een HBO- of WO-opleiding, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Deze datingsite is geschikt voor singles uit iedere leeftijdscategorie en uit iedere Nederlandse provincie. Binnen dit datingnetwerk worden drie verschillende abonnementen aangeboden. Met deze abonnementen kun je de verschillende functies van de datingsite gebruiken en onbeperkt berichten sturen en ontvangen naar en van andere leden. Het aanmaken van een account bij Parship is gratis, waardoor je met een gratis account eerst rustig rond kunt kijken. Zo krijg je een goed beeld van hetgeen Parship je te bieden heeft.

Pepper: daten aan de hand van fotocollages

Het leuke aan Pepper is dat je kunt daten door een eigen fotocollage van jezelf te maken. Net als bij Parship is ook het aanmaken van een account bij Pepper gratis. Je kunt vervolgens meteen starten met het maken van je persoonlijke fotocollage. Voeg foto’s toe die jou als mens beschrijven. Zo krijgen andere leden direct een goed beeld van je! Ook bij Pepper heb je de keuze uit verschillende abonnementsvormen, die het mogelijk maken om de verschillende functies van Pepper onbeperkt te gebruiken. Ook kun je kosteloos berichten naar andere leden sturen.

Tip: kijk eerst even rond of Pepper bij je past! Dit kan met het account wat je gratis aan kunt maken.

Leuke singles ontmoeten op Lexa.nl

Voor veel single mannen en vrouwen zal Lexa de meest bekende datingsite zijn. Deze datingsite heeft een groot netwerk van mannen en vrouwen uit verschillende leeftijdsgroepen en plaatsen. Zo vind je vrijwel zeker een leuke single die aansluit bij het profiel van je droomman of –vrouw. Bij Lexa is het aanmaken van een account gratis, maar kun je vervolgens nog weinig functies gebruiken. Net als bij Pepper en Parship dien je een betaald abonnement af te sluiten om berichten te kunnen versturen en meer functies te kunnen gebruiken. Het gratis account wat je aan kunt maken is echter ideaal om te kijken of Lexa bij je past, voordat je een abonnement afsluit voor het versturen van berichten en het gebruik van de functies binnen Lexa. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende abonnementsvormen. Kijk vooraf goed welke abonnementsvorm het beste past bij de manier waarop je Lexa verwacht te gebruiken.

Voordelen van een datingsite met abonnementen

De keuze voor een online datingsite met abonnementen kan verschillende voordelen hebben ten opzichte van het gebruik van datingsites met een creditsysteem. Andersom zijn er natuurlijk ook punten te noemen die een datingsite met credits populair maken, waarvan er eerder in dit artikel een aantal zijn benoemd. Het voornaamste voordeel aan een datingsite met abonnementen is het feit dat je vooraf precies weet waar je aan toe bent. Bij een abonnement staat beschreven welke functies je kunt gebruiken, hoeveel berichten je maandelijks kunt versturen, enzovoorts. Daarbij is het mogelijk om het abonnement aan het einde van de maand stop te zetten als je een leuke man of vrouw gevonden denkt te hebben. Bij datingsites met credits is het niet mogelijk om credits in te ruilen voor geld, waardoor je met credits blijft zitten als je een leuke single ontmoet hebt.

Daarbij is ook het aantal mogelijkheden wat je hebt op datingsites met abonnementen veel groter. Door maandelijks een vaste prijs te betalen kun je de verschillende functies binnen het datingnetwerk onbeperkt gebruiken. Dit is een groot voordeel ten opzichte van datingsites die met credits werken. Bij deze datingsites moet je voor het gebruik van de verschillende functies los betalen. Daarbij kun je de functie vaak maar tijdelijk gebruiken, waardoor de kosten flink op kunnen lopen. Hoewel je veel functies mogelijk niet verwacht te gebruiken, zal je tijdens het online daten merken dat ze erg fijn kunnen zijn.

Meer leden op datingsites met abonnementen

Over het algemeen zijn er op datingsites die abonnementen aanbieden aan leden meer mensen actief. Dit komt onder meer door het feit dat deze datingsites een grotere naam hebben binnen de datingwereld. Denk bijvoorbeeld aan Lexa en Parship, die bij vrijwel iedere single man of vrouw bekend zullen zijn. Doordat het ledenaantal veel groter is zal ook het succespercentage van deze datingsites normaliter hoger liggen dan op datingsites met creditsystemen. Wanneer je op korte termijn een leuke single wilt vinden kan het dus verstandig zijn om voor een van deze datingsites te kiezen.

Niet onbelangrijk is het feit dat deze datingsites vaak een lager aantal nepprofielen kennen. Nepprofielen zijn profielen van kwaadwillende personen, die je op een slinkse wijze geld afhandig proberen te maken. Denk bijvoorbeeld aan mannen die zich als vrouw voordoen en je met een zielig verhalen proberen over te halen om geld over te maken. Denk bijvoorbeeld aan geld wat zogenaamd nodig is voor het vervoer naar de plek waar jullie gaan daten. Vaak komen deze mensen niet opdagen en ben je het geld kwijt. Zij proberen mensen vaak met een of twee berichten geld afhandig te maken, waarbij ze inzetten op het zo snel mogelijk verkrijgen van je telefoonnummer. Doordat je zelf ook per bericht moet betalen zal je al snel geneigd zijn om hierin mee te gaan. Bij een datingsite met abonnementen is die kans kleiner, omdat het versturen van berichten gratis is.

Kies voor veilige online datingsites

Veel van de datingsites die abonnementen aanbieden beschikken over een keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de datingsite volledig te vertrouwen is en op een nette manier met je gegevens omgaat. Denk bijvoorbeeld aan het “Thuiswinkel”-keurmerk, die daarbij eens per jaar aan de beste websites in verschillende branches een trofee uitreikt. Deze prijzen voor de beste websites worden uitgereikt aan datingsites die een hoog succespercentage hebben en er alles aan doen om nepprofielen uit hun netwerk te weren. Zo wordt een veilige manier van online dating bevorderd! Je hebt dit gedeeltelijk zelf in de hand door singles eerst beter te leren kennen, alvorens je persoonlijke gegevens met anderen deelt. Denk aan je telefoonnummer, je gebruikersnaam op Skype, enzovoorts.

Tot slot zijn de extraatjes die datingsites met abonnementen aanbieden een reden om voor een dergelijke datingsite te kiezen. Een voorbeeld van zo’n extraatje is bijvoorbeeld een gratis bijeenkomst waar je samen met andere singles naar toe kunt gaan. Hier kun je speeddaten, samen een drankje drinken, enzovoorts. Door de fijne sfeer die hier hangt is het veel gemakkelijker om op andere singles af te stappen, dan wanneer je alleen in een kroeg zou komen. Ook de coaching bij online dating die sommige datingsites aanbieden kan een voordeel zijn.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply