Liefde op het eerste gezicht: het bestaat!

Je staat in de kroeg en ziet een prachtige dame binnenlopen: je bent meteen verliefd. Of je loopt over straat en ziet een knappe man voorbij fietsen: je voelt meteen kriebels en wil meer over hem te weten komen. Soms wordt er sceptisch gesproken over liefde op het eerste gezicht, maar het bestaat zeker. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat we binnen 30 seconden verliefd op iemand kunnen worden. Ook weten we binnen 30 tot 60 seconden of we iemand wel of niet zien zitten. Liefde op het eerste gezicht overkomt niet iedereen, maar het bestaat zeker!

Lust op het eerste gezicht

Veel wetenschappers geloven wel in liefde op het eerste gezicht, maar noemen het liever ‘lust op het eerste gezicht’. Je wordt namelijk verliefd op iemand door pure aantrekkingskracht, vaak omdat je iemand gewoon knap vindt of omdat je zijn of haar uitstraling aantrekkelijk vindt. Liefde op het eerste gezicht is dus niet meteen diepgaande liefde, maar een vrij oppervlakkige aantrekkingskracht die later uitgediept kan worden in echte liefde. Het klinkt wat minder romantisch, maar is zeker een bijzonder verschijnsel als je het zelf meemaakt.

Een langzaam groeiende liefde

Sommige stellen geven eerlijk toe dat ze niet meteen verliefd op elkaar waren, maar dat de liefde echt even moest groeien. Er zijn zelfs mensen die eerlijk aangeven dat ze hun partner eerst helemaal niet aantrekkelijk vonden, maar dat dit later pas kwam. Dit is geen liefde op het eerste gezicht, maar liefde die langzaam gegroeid is. Hoewel verhalen over liefde op het eerste gezicht altijd net iets romantischer zijn, kan een langzaam groeiende liefde ook heel mooi zijn. Het gaat er niet om hoe snel je verliefd bent geworden op iemand, maar hoe lang je deze liefde volhoudt. Liefde op het eerste gezicht is dus niet per definitie beter dan een langzaam groeiende liefde en dit is fijn om te weten, zeker als je geen liefde op het eerste gezicht voelde bij jouw huidige partner.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply