Klaarkomen

Als je seks hebt of jezelf bevredigt, kom je uiteindelijk tot een seksuele ontlading. Dit wordt ook wel klaarkomen of het orgasme genoemd. Als je klaar bent gekomen, is je lichaam helemaal ontspannen. Op deze pagina lees je meer over klaarkomen.

Het orgasme: verschillend per persoon

Iedereen is anders en bij klaarkomen is dit ook het geval. De een komt heel intens klaar en met een flinke schreeuw, de ander komt wat rustiger klaar. Ook komt de een sneller klaar dan de ander. Voornamelijk bij vrouwen kan het langer duren voor het orgasme komt. Wel kunnen vrouwen weer gemakkelijker snel na elkaar klaar komen, ofwel twee orgasmes achter elkaar krijgen, dan mannen. Mannen hebben vaak even pauze nodig als ze klaar zijn gekomen.  

Wat gebeurt er als je klaarkomt?

Wat er gebeurt als je klaarkomt, verschilt per geslacht. Bij een vrouw schokt de ingang van de vagina, de baarmoeder en de anus. Ze heeft geen controle meer over de spieren in het lichaam. Daarom kan ze tijdens het klaarkomen flink schokken. Ook kan de vrouw tijdens het klaarkomen geluid maken, maar dit is niet altijd het geval.

Bij de man schokt de penis, de balzak en de anus. Dit is niet alles, want bij een orgasme bij de man is er ook een zaadlozing. Ook heeft de man, net zoals de vrouw, geen controle over de spieren in het lichaam. Hierdoor kan het hele lichaam flink schokken. Ook de man kan geluid maken als hij klaarkomt, maar ook dit is niet altijd het geval.

Wat gebeurt er na het klaarkomen?

Als je klaargekomen bent, voel je je ontspannen en fijn. Sommige mensen blijven opgewonden na het klaarkomen, anderen worden slaperig. Als de man klaargekomen is, wordt de penis slapper. De meeste mannen moeten even uitrusten voor ze aan de tweede ronde kunnen beginnen tussen de lakens. Vrouwen kunnen gemakkelijker weer aan de slag: zij kunnen gemakkelijker twee orgasmes kort op elkaar krijgen.

Verschillen tussen mannen en vrouwen

Kijken we naar de manier waarop mannen en vrouwen klaarkomen, dan zien we veel verschillen. Ten eerste kan de man over het algemeen gemakkelijker en sneller klaarkomen dan de vrouw. Er zijn zelfs vrouwen die met vaginale seks alleen (zonder verdere stimulatie) helemaal niet klaar kunnen komen. Wel kunnen vrouwen gemakkelijker twee keer achter elkaar klaarkomen. Voor mannen is dit moeilijker. Ook duurt een orgasme bij de vrouw langer dan bij de man, al scheelt dit niet zo veel.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply