Kinderen kennis laten maken met een nieuwe partner: drie tips

kinderen-kennis laten maken partnerBen je 50-plusser en krijg je een nieuwe relatie, dan is de kans groot dat je kinderen hier ook een mening over hebben. Je kinderen kunnen dolenthousiast zijn over je nieuwe relatie, maar het kan ook voorkomen dat ze kritische geluiden laten horen over je nieuwe partner. Wil jij je kinderen kennis laten maken met je nieuwe partner, maar ben je een beetje bang voor de gevolgen van deze kennismaking? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om de kennismaking vlot te laten verlopen.

Tip 1: bereid de kinderen goed voor

Het is niet ideaal als je kinderen op bezoek komen en er plotseling een nieuwe partner aan de keukentafel zit. Natuurlijk kan het voorkomen dat je zoon of dochter plotseling langs komt en je partner onverwacht ontmoet, maar ook in dit geval kun je de schade beperken door de kinderen goed voor te bereiden op een (eventuele) ontmoeting. Heb je iemand ontmoet die steeds vaker bij jou thuis is, dan is het goed om dit met de kinderen te delen. Vertel hen om wat voor iemand het gaat, waar je deze persoon hebt leren kennen en waar jullie zitten in jullie relatie (pril, al serieuzer, een vaste relatie, ga zo maar door). Komen je kinderen een keer onverwacht langs, dan weten ze in ieder geval wie die man of vrouw aan de keukentafel is.

Tip 2: stel je kinderen gerust

Het kan voorkomen dat je kinderen het niet eens zijn met je nieuwe relatie, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn dat je vorige partner echt vervangen wordt door je nieuwe liefde (ook in hun eigen leven!) of omdat ze vrezen dat ze nu geen aandacht en liefde meer van je zullen krijgen. Je kunt dit soort problemen wegnemen door ze bespreekbaar te maken. Vertel je kinderen dat je nieuwe partner geen vervanging is van hun (groot)vader of (groot)moeder en maak ze duidelijk dat zij altijd op nummer 1 staan. Blijf dit vooral herhalen, zodat je kinderen niet onzeker worden over jouw nieuwe relatie.

Serieuze relatie beginnen?

Op zoek gaan naar een nieuwe relatie kan erg spannend zijn. Dit geldt des te meer voor alleenstaande moeders. Schrijf nu gratis in op de grootste én meest actieve datingsites voor alleenstaande ouders.

Tip 3: zorg voor een casual eerste ontmoeting

Het is misschien niet zo slim om je kinderen kennis te laten maken met je nieuwe partner in een chique restaurant, een drukke bar of een andere omgeving waar je niet echt vrijuit kunt praten. Zorg voor een casual eerste ontmoeting, het liefst gewoon thuis. Drink samen een kopje koffie of maak een lekkere maaltijd om samen op te eten en je kinderen en je nieuwe partner leren elkaar kennen in een prettige omgeving. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply