Hoe vind ik een leuke vriend? Wij geven je tips!

Wanneer iedereen in je omgeving een leuke vriend gevonden heeft, kan het soms behoorlijk frustrerend zijn wanneer je zelf geen leuke jongen tegenkomt. Vinden de jongens jou niet leuk? Stel je te hoge eisen aan een vriend? Kom je helemaal geen jongens tegen op de werkvloer of tijdens het uitgaan? Genoeg vragen die je mogelijk hebt als single vrouw! Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van verschillende mogelijkheden om alsnog een leuke vriend tegen het lijf te lopen. In dit artikel beschrijven we hoe je als vrouw aan een leuke vriend kunt komen.

Probeer niet te selectief te zijn

Het spreekt voor zich dat het erg belangrijk is, dat een vriend bij je past. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua karakter! Wanneer jullie teveel van elkaar zouden verschillen, zou dit al snel voor ruzies in jullie relatie kunnen zorgen. Dit is iets wat je natuurlijk zo goed mogelijk wilt voorkomen. Er is niets vervelender dan al na een paar maanden weer uit elkaar moeten gaan, omdat jullie teveel van elkaar verschillen. Op het gebied van het uiterlijk van een leuke single man die je ontmoet hebt, kun je vaak iets tegemoetkomen voor jezelf. Stel niet te hoge eisen aan het uiterlijk van een jongen, maar kijk ook vooral naar zijn karakter. Je wilt immers een vriend die lief voor je is, die zorgzaam is en die af en toe in is voor een geintje, in plaats van enkel iemand die heel knap is.

Online op zoek naar een leuke vriend

Een van de mogelijkheden die je hebt om een leuke man te vinden, is het gebruik van online datingsites. In de afgelopen jaren is het gebruik van datingsites sterk toegenomen onder Nederlandse singles. Niet alleen Nederlandse single mannen en vrouwen gebruiken datingsites, ook mensen uit België en Duitsland zoeken steeds vaker online naar een partner. Online daten heeft een lagere drempel, waardoor mensen eerder een berichtje naar een leuke single durven te sturen. Daarbij kun je via datingsites in contact komen met singles die je op straat nooit tegen zou komen. Denk aan mensen uit een andere stad, of zelfs een andere provincie!

Er zijn verschillende datingsites die uitermate geschikt zijn voor (jonge) vrouwen, die op zoek zijn naar een leuke vriend.

Dating via datingnetwerk Pepper

Een van de meest bekende datingsites van dit moment is Pepper. Bij Pepper hoef je geen ellenlange vragenlijst in te voeren bij het aanmaken van een nieuw profiel, maar werkt men met een soort fotocollage. Je kunt hier verschillende foto’s van jezelf, je hobby’s en eventueel je huisdieren of kinderen aan toevoegen. Zo krijgen andere leden een goed beeld van degene met wie ze aan het chatten zijn via de datingsite. Niet alleen is het leuker om foto’s van iemand te zien, ook kost het minder moeite om foto’s voor je profiel te zoeken dan een volledige vragenlijst in te vullen. Het aanmaken van een profiel bij Pepper is volledig gratis.

Relatieplanet: online dating voor singles

Naast Pepper kan ook Relatieplanet een geschikte datingsite voor je zijn. Relatieplanet beschikt over een netwerk met meer dan 80.000 Nederlandse en Belgische single mannen en vrouwen. Dit maakt de kans op een succesvolle match erg groot! Net als bij Pepper is ook het aanmaken van een account bij Relatieplanet gratis. Binnen een paar stappen kun je op zoek naar de man van je dromen. In tegenstelling tot Pepper, werkt Relatieplanet wel met een vragenlijst die je vooraf in dient te vullen. Vervolgens kun je zelf op zoek gaan naar een leuke match, of voorstellen van het algoritme achter Relatieplanet bekijken.  

Daten via een datingapp

Naast de verschillende datingsites waarop je een leuke vriend kunt ontmoeten, zijn er ook tal van verschillende datingapps. De meest bekende datingapp is op dit moment Tinder, waarbij je elkaar beoordeelt op basis van foto’s. Vooraf upload je verschillende foto’s en voeg je een korte tekst aan je profiel toe, waarna het aan mensen uit je omgeving is om je profiel te beoordelen. Zij kunnen je foto hierbij naar links of naar rechts “swipen”, wat respectievelijk voor negeren en accepteren staat. Op het moment dat jij iemand ook accepteert, hebben jullie een match. Het is vooraf niet te zien of mensen jou ook leuk vinden, of dat ze nog even verder zoeken naar een andere single.

Een alternatief voor datingapp Tinder is Happn, waarbij je voornamelijk mensen uit je eigen omgeving treft. Bij Tinder wordt de mogelijkheid geboden om zelf een zoekgebied in te stellen, tot maximaal 150 kilometer bij je woonplaats vandaan. Zo tref je alsnog mensen uit andere steden in de buurt van je eigen woonplaats. Het nadeel aan beide apps is dat er veel mensen zijn die app niet heel serieus gebruiken. Zij zijn bijvoorbeeld op zoek naar een seksdate, in plaats van een serieuze relatie. Dit valt te verklaren door het feit dat het gebruik van deze apps volledig gratis is. Bij datingsites dien je een abonnement af te sluiten om berichten naar elkaar te kunnen sturen. Dit zorgt ervoor dat er op datingsites vooral serieuze singles actief zijn.

Ga vaker naar feestjes van vrienden

Hoewel je nog geen leuke vriend gevonden hebt, betekent dit niet dat je geen vrienden en vriendinnen hebt! De feestjes die door vrienden en familie georganiseerd worden zijn de ideale plek om nieuwe jongens te leren kennen. Op deze manier kom je in contact met mensen die te vertrouwen zijn, zeer waarschijnlijk uit je omgeving komen en daarbij ook nog een gemeenschappelijke vriend of vriendin hebben. Dit maakt dat je makkelijker met elkaar aan de praat komt! Door dit onder het genot van een hapje en een drankje te doen, kunnen er waardevolle contacten uit dergelijke feestjes voortvloeien. Wie weet wat voor leuke man je hier ontmoet!

Naast de feestjes die door je vrienden en vriendinnen georganiseerd worden, kun je ze natuurlijk ook vragen om eens met je op stap te gaan. Hoewel zij misschien al wel een vriend of vriendin hebben, is een avondje stappen altijd gezellig. Daarbij kunnen ze jou helpen om een leuke jongen te ontmoeten. Wie wil dat nou niet? Bezoek een uitgaansgelegenheid in de buurt, zodat je mensen treft die uit je eigen omgeving komen. Houd er rekening mee dat je tijdens het uitgaan niet altijd mensen vindt die behoefte hebben aan een relatie. Een blauwtje lopen is dus mogelijk! Besef je dat dit niet aan jezelf ligt, maar aan degene die je afwijst.

Doe mee aan leuke datingevents

Er zijn verschillende datingnetwerken die grote evenementen voor singles organiseren. Het kan ontzettend leuk zijn om aan deze evenementen deel te nemen, zeker als je zelf nog geen vriend hebt. Tijdens deze datingevenementen vind je niet alleen singles uit je eigen omgeving, maar ook uit verschillende andere delen van Nederland. Wie weet wat voor leuke jongen je hier treft! De datingevenementen lopen uiteen van singlefeestjes met optredens van bekende artiesten, tot evenementen waarop je samen spelletjes speelt of dineert met anderen. Zo vind je altijd een evenement die aansluit bij je eigen interesses!

Naast de losse datingevents zijn er verschillende organisaties die complete reizen voor single mannen en vrouwen aanbieden. Zij gaan met z’n allen op vakantie en organiseren gedurende deze vakantie verschillende activiteiten. De reis wordt volledig door de datingorganisatie georganiseerd, waardoor je hier zelf niets meer voor hoeft te doen na het boeken van de reis.

Deelnemen aan een sportclub

Het kan ook leuk zijn om je aan te sluiten bij een sportclub. Hoewel dit geen datingevent is, vind je hier wel mensen die mogelijk dezelfde interesses hebben als dat jij die hebt. Daarbij is het ontzettend gezellig om met z’n allen te gaan sporten en over uiteenlopende onderwerpen te praten. Denk aan een hardloopclub, een wandelclub, een voetbalclub, enzovoorts. Mochten je vrienden ook nog geen sportclub hebben, dan kun je ook overwegen om een vriendenteam op te starten. Na jullie trainingen en wedstrijden kun je nog even nagenieten in de kantine. Wellicht kom je hier leuke vrienden tegen!

Probeer er geen groot probleem van te maken

Hoewel het ontzettend vervelend kan zijn dat je geen leuke vriend vindt, is het niet iets om je zorgen over te maken. De kans dat je uiteindelijk alsnog een leuke man vindt is immers behoorlijk groot met de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt. Door een groot probleem te maken van het feit dat je nog single bent, zal het steeds lastiger worden om ook daadwerkelijk een leuke vriend te vinden. Je zal misschien sneller met iemand daten, terwijl je eigenlijk al weet dat hij niet goed bij je past.

 

Je kunt het beste af en toe op een datingsite kijken en het contact met leuke jongens of mannen rustig opbouwen. Wanneer je echt een goed gevoel bij iemand hebt kun je een eerste date overwegen. Het is vanzelfsprekend niet verboden om met meerdere mannen tegelijkertijd te chatten! Maak hier gebruik van om je kansen enigszins te spreiden. Wellicht blijkt die ene jongen veel leuker te zijn dan die ander, waardoor je het contact met de een kunt stoppen en kunt gaan daten met de ander!

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply