Wanneer maak je een relatie officieel op Facebook?

Je hebt al een tijdje leuk contact met een geweldige man of vrouw. Na enkele dates besluiten jullie dat het officieel is: jullie zijn een stelletje. Maar hier komen meteen allerlei ingewikkelde problemen bij kijken. Want wanneer maak je jouw relatie officieel op Facebook? Je leest er meer over op deze pagina.

De relatiestatus op Facebook

Op Facebook kun je aangeven wat je relatiestatus is. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je single bent, dat je een relatie hebt of dat je getrouwd bent, maar je kunt ook ‘het is ingewikkeld’ invullen. Wijzig je je relatiestatus op Facebook van ‘single’ naar ‘in een relatie’, dan is dit in feite meer dan alleen het aanpassen van een instelling. Als je jouw relatiestatus wijzigt naar ‘in een relatie’, kan je hele netwerk namelijk zien dat je officieel een vriend(in) hebt.

Wanneer een nieuwe relatiestatus?

Sommige mensen hebben al een jaar een relatie, als ze besluiten hun relatiestatus op Facebook aan te passen. Andere mensen staan al op het punt hun relatiestatus te veranderen na de eerste date. Er is simpelweg geen perfect moment om je relatiestatus op Facebook te veranderen. De een doet dit erg laat, de ander erg vroeg. Het is aan jou en je nieuwe partner om voor jullie het perfecte moment te vinden.

Het ‘Facebook official’ gesprek

Wij raden je aan om je relatiestatus op Facebook niet zomaar te veranderen. Dit doe je namelijk in overleg met je partner. Verander je je relatiestatus, dan heeft dit namelijk ook gevolgen voor hem of haar. Wil je partner nog even wachten met het bekendmaken van de relatie, dan heb je hier respect voor.

Wil je jouw relatiestatus op de korte termijn veranderen? Start dan een ‘Facebook official’ gesprek met je partner, waarin je aangeeft dat je de relatie graag aan wil kondigen op Facebook. Is je partner het met je eens? Dan kun je je relatiestatus wijzigen. Wil je partner liever nog even wachten, bijvoorbeeld om zijn directe familie in te lichten over de relatie voor dit op Facebook komt? Dan heb je hier respect voor. Samen bepaal je wat het juiste ‘Facebook official’ moment is.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply