Voor het eerst samen op vakantie: valkuilen en tips

Je bent al een paar maanden aan het daten met je nieuwe liefde en nu hebben jullie besloten een stapje verder te gaan in de relatie. De zomervakantie komt eraan en jullie hebben besloten samen een vakantie te boeken. Vind je dit stiekem wel een beetje spannend? Bereid je dan goed voor op jullie gezamenlijke reis door dit artikel goed door te lezen. Op deze pagina lees je niet alleen wat de mogelijke valkuilen zijn van jullie eerste vakantie samen, maar ook welke tips je kunt gebruiken om die eerste vakantie samen echt te laten slagen

De mogelijke valkuilen van de eerste vakantie samen

Er zijn enkele mogelijke valkuilen waar je mee te maken kunt krijgen tijdens jullie eerste vakantie samen. De belangrijkste valkuilen van de eerste gezamenlijke vakantie, zijn de volgende:

  • De één is dominant en drukt zijn zin door. Dit zorgt niet alleen voor ontevredenheid bij de ander, maar kan ook voor vervelende ruzies zorgen.
  • Jullie houden allebei van andere soorten vakanties. Jij wil bijvoorbeeld het liefst de hele dag luieren aan het strand, terwijl je partner een hele actieve vakantie wil organiseren.
  • Je romantiseert de eerste vakantie samen, waardoor de vakantie uiteindelijk een beetje tegenvalt. De eerste vakantie samen is leuk, maar nooit perfect.

De eerste vakantie samen: drie belangrijke tips

Wil jij zeker weten dat jullie eerste vakantie samen een groot succes wordt? Gebruik dan onderstaande drie tips om ervoor te zorgen dat jullie vakantie niet verpest wordt door een van de valkuilen van de eerste vakantie samen.

Tip 1: luister goed naar elkaar en boek een vakantie die jullie allebei leuk vinden. Ben je wat dominanter, dan moet je hier erg bewust van zijn. Stel je partner vragen om te achterhalen wat hij of zij leuk vindt om te doen en dring je zin niet door, maar doe dingen die je partner ook leuk vindt.

Tip 2: sluit compromissen. Jij vindt het heerlijk om de hele dag aan het zwembad te liggen, maar je partner wil op avontuur. Spreek af dat je de ene dag lekker gaat ontspannen en de andere dag samen op avontuur gaat. Door de vakantie 50/50 in te delen, hebben jullie allebei een leuke tijd.

Tip 3: wees realistisch. De eerste vakantie samen is heerlijk, maar niet perfect. Er komen irritatiemomentjes, er komen momenten dat je even chagrijnig bent en er komen momenten dat je liever even alleen bent. Dit is helemaal niet erg, maar hier moet je wel rekening mee houden. Romantiseer de vakantie niet, maar wees realistisch en de vakantie kan in ieder geval niet tegenvallen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply