Daten met een oudere man: de pluspunten en de minpunten

dauen met oudere manVeel vrouwen vinden mannen van hun eigen leeftijd maar kinderachtig. Ze zijn nog niet serieus bezig met hun toekomst, ze kennen zichzelf nog niet goed genoeg of ze zijn nog niet serieus genoeg in hun relatie met jou. Erger jij je vaak aan mannen van je eigen leeftijd, maar wil je wel een partner? Dan is daten met een oudere man misschien iets voor jou. In dit artikel lees je wat de voor- en nadelen zijn van het daten met een oudere man, zodat je gemakkelijk kunt achterhalen of dit wel of niet bij jou past.

De voordelen van daten met een oudere man

Er zijn enkele pluspunten verbonden aan het daten van een oudere man. Het eerste voordeel van een oudere man ten opzichte van een vent van je eigen leeftijd, is dat oudere mannen rustiger zijn dan jongere mannen. Ze hebben al carrière gemaakt, ze hebben geen zin meer om iedere week te feesten en ze kennen zichzelf goed genoeg om met zowel hoogtepunten als dieptepunten in hun leven om te gaan.

Een ander voordeel van het daten van een oudere man, is dat ze meer levenservaring hebben. Ze kunnen beter omgaan met verschillende situaties en problemen, maar hebben ook meer te vertellen. Waar de gesprekken met jongere mannen snel stil kunnen vallen, is dit bij een wat oudere man minder snel het geval.

Tot slot is een oudere man vaak wat charmanter dan een jongere vent. Als vrouw word je echt in de watten gelegd door een oudere man, terwijl jongere mannen je nog wel eens willen vergeten of voor lief nemen. Wil je een echte gentleman daten, dan kun je het beter zoeken in de hogere leeftijdscategorie en mannen van je eigen leeftijd links laten liggen.

Relatie beginnen?

Vind actieve 50 plussers op 50plusmatch. Stuur persoonlijke berichten. Chat met leden die online zijn. Praat mee op Things2Share. Speel de online quiz met andere leden

De nadelen van daten met een oudere man

Daten met een oudere man heeft vele voordelen, maar het heeft ook enkele nadelen. Het eerste nadeel van het daten met een oudere man, is dat er ook spanningen kunnen ontstaan door jullie leeftijdsverschil. Heb jij nog wel zin om af en toe te feesten, maar heeft je partner hier echt geen behoefte meer aan? Dan kan dit voor spanningen zorgen. Ga je hier niet op de juiste manier mee om, dan kan de relatie stranden door dit soort problemen.
Een ander nadeel van een relatie met een oudere man, is dat hij in een andere levensfase zit dan jij. Misschien wil jij nog wel kinderen, terwijl je partner hier echt niet meer aan moet denken. Misschien wil jij nog reizen, terwijl je partner dit niet meer zit zitten op zijn leeftijd. Je merkt het niet altijd dat jullie in andere levensfases zit, maar het kan de relatie wel echt opbreken. Zeker als jullie allebei geen concessies willen maken in de relatie, kan de relatie hierdoor stranden.

Tot slot moet je er rekening mee houden dat jouw partner nog ouder wordt dan hij nu al is. Ben je 30 en date je iemand van 50, dan is de relatie vooral heel erg leuk en val je gewoon op de oudere leeftijd van je partner. Ben jij echter 50 en is je partner 70, dan kun je je ook gaan ergeren aan de leeftijd van je partner. Hij wordt echt oud en versleten, terwijl jij nog jong bent. Blijf je langer bij je partner, dan moet je er rekening mee houden dat je hem uiteindelijk moet gaan verzorgen. Jij bent nog jong, maar je partner is dan al oud en heeft de verzorging nodig van zijn vrouw. Bekijk de beste datingsites voor 50 plussers.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply