Vijftigplusdating

Vijftigplusdating.nl is een geschikte datingsite voor single vijftigplussers die op zoek zijn naar een date, een serieuze relatie of een vriendschap met een leeftijdsgenoot. De website werd in 2005 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een zeer populair datingnetwerk. Met een overzichtelijke vormgeving en een grote mate van gebruiksgemak biedt Vijftigplusdating.nl een ideale plek om een geschikte match te vinden. Een leuke functionaliteit van Vijftigplusdating.nl is dat je kunt zien wie je profiel bekeken hebben.

De betrouwbaarheid van Vijftigplusdating.nl

Op Vijftigplusdating.nl wordt je de garantie geboden dat alle profielen binnen het datingnetwerk handmatig gecontroleerd worden. Dit is een fijn idee, zeker met het grote aantal nepprofielen op een aantal andere datingsites. Daarbij wordt een vinkje in de vorm van een soort certificaat op de website getoond. Het is echter niet volledig duidelijk of en door welke organisatie dit certificaat is uitgegeven aan Vijftigplusdating.nl.

Naast dit vinkje vind je het COMODO hackerproof-keurmerk op de website van Vijftigplusdating.nl, wat betekent dat je gegevens versleuteld bewaard worden. Hiermee is je privacy gewaarborgd als je kiest voor het gebruik van deze datingsite.

Buiten het feit dat alle profielen handmatig gecontroleerd worden, is het pas mogelijk om berichten te sturen als je een foto aan je profiel toevoegt. Dit is een extra maatregel om nepprofielen van de website te weren. Daarbij verhoogt dit de kwaliteit van de profielen, omdat je direct een beeld van een lid hebt. Mocht je toch een profiel tegenkomen waarbij je twijfelt aan de echtheid, dan kun je deze via een handige knop rapporteren. Medewerkers van Vijftigplusdating.nl zullen dan uitzoeken of het inderdaad om een nepprofiel gaat.

De combinatie van de verschillende maatregelen tegen nepprofielen maken Vijftigplusdating.nl tot een zeer betrouwbaar datingnetwerk.

Inschrijven bij Vijftigplusdating.nl

Het is kinderlijk eenvoudig om een nieuw account aan te maken bij Vijftigplusdating.nl. Hiervoor dien je enkel een e-mailadres, een gebruikersnaam en wachtwoord, je geboortedatum en hetgeen je naar op zoek bent in te vullen. Gebruik een geldig e-mailadres, omdat je hier na het inschrijven een link op ontvangt om je account te activeren. Na het aanmaken van je account kun je je profiel opvullen met meer informatie, om andere leden een beeld te geven van je persoonlijkheid.

Bij het aanmaken van een account ga je standaard akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Vijftigplusdating.nl. Het is aan te raden om beide documenten vooraf door te nemen, om onaangename verassingen te voorkomen.

De kosten van Vijftigplusdating.nl

Het aanmaken van een account op Vijftigplusdating.nl is gratis. Hierbij is het echter niet mogelijk om gebruik te maken van alle functies die het datingnetwerk je biedt. Je kunt er daarom voor kiezen om een betaald lidmaatschap af te sluiten, waarbij je de keuze hebt uit vier verschillende abonnementen:

 • 1 maand voor 24,95 euro
 • 3 maanden voor 38,85 euro
 • 6 maanden voor 59,70 euro
 • 12 maanden voor 83,40 euro

Naast deze abonnementen kun je ook kiezen voor een “Exclusive Membership”, waarvoor je tijdelijk 9,95 euro in plaats van 14,95 euro per maand voor betaalt. Met dit exclusieve abonnement is het voor alle leden, ook als zij zelf geen abonnement hebben, mogelijk om je berichten te sturen. Daarbij is het mogelijk om geheel anoniem door het datingnetwerk te surfen, zonder dat anderen zien dat je hun profiel bekeken hebt. Tot slot is het voor andere leden duidelijk zichtbaar dat je een “Exclusive Membership” hebt en kom je hoger in de zoekresultaten te staan. Dit maakt de kans op het vinden van een geschikte match groter!

De mobiele app van Vijftigplusdating.nl

Op het moment van schrijven beschikt Vijftigplusdating.nl niet over een eigen dating app voor mobiele apparaten. Dankzij een mobiele versie van de website is het echter wel mogelijk om gebruik te maken van Vijftigplusdating.nl via een mobiele telefoon of tablet. Zo kun je bijvoorbeeld ook vanaf de bank of in de trein berichten versturen, chatten of je profiel bijwerken. De mobiele versie biedt je toegang tot alle belangrijke functies uit de computerversie.

Acties en kortingen

dreammatch.nl heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij Vijftigplusdating.nl

Wanneer je een geschikte match gevonden hebt, of wanneer je wilt stoppen met het zoeken van matches via Vijftigplusdating.nl, dan kun je een account verwijderen. Om je account te verwijderen ga je in je profiel naar “Instellingen” en vervolgens naar “Verwijderen”. Je kunt je hier heel eenvoudig uitschrijven. Bij het verwijderen van je account zal Vijftigplusdating.nl je vragen waarom je het account wilt verwijderen, wat je in kunt vullen als een vorm van feedback. Onderaan deze pagina vind je de optie “Verwijder mijn profiel en alle bijbehorende data”.

Naast de mogelijkheid om je account blijvend te laten verwijderen, kun je er ook voor kiezen om het account tijdelijk te deactiveren. Dit doe je eveneens bij de instellingen in je profiel, maar nu via de knop “Deactiveren”. Je account zal nu niet langer zichtbaar zijn voor andere leden, totdat je het account opnieuw activeert.

 

7.5 Total Score
Vijftigplusdating Review

Een leuke functionaliteit van Vijftigplusdating.nl is dat je kunt zien wie je profiel bekeken hebben.

Populariteit
7
Gebruikersgemak
8
Functionaliteiten
7
Klantenservice
7
Kosten
7
2 Comments
 1. Reply
  eva november 30, 2016 at 2:43 pm

  Goedemorgen,

  Gaarne wil ik mijn abonnement opzeggen voor bovenstaande site maar dit wil niet lukken.
  Profiel kun je wel verwijderen maar het abonnement loopt door.

  MVG

  Gewenste oplossing:
  Als deze site reageert op een verzonden mail met deze vraag. Maar helaas geen reactie dus m.a.w. een slechte zaak cq site en bedrijf.

  MVG

 2. Reply
  Gerrit van den Berg september 28, 2016 at 9:20 am

  Titel van je klacht:
  wil opzeggen

  Mijn klacht:
  Wachtwoord vergeten.
  Nieuw wachtwoord aanvragen lukt niet
  Kan niet meer in het systeem en mij
  dus ook niet uitschrijven

  Gewenste oplossing:
  Wanneer ik uitgeschreven wordt

Leave a reply