Seniorendating

De naam van dit online datingnetwerk doet al vermoeden op welke doelgroep Seniorendating.nl zich sinds de oprichting in 2001 richt. Deze datingsite probeert senioren die ouder dan 50 jaar zijn met elkaar in contact te brengen voor een date, een vriendschap of een serieuze relatie. Op deze website zijn zowel single mannen en vrouwen uit Nederland actief, als ook uit België. In totaal hebben zich inmiddels meer dan 8.500 leden aangemeld voor Seniorendating.nl. Het datingnetwerk blinkt uit in de overzichtelijke vormgeving van de website en de gebruikersvriendelijke werking ervan.

De betrouwbaarheid van Seniorendating.nl

Lang niet alle datingsites zijn even betrouwbaar, mede door het toegenomen aantal nepprofielen op veel websites. Daarbij wordt ook de privacy van leden niet altijd naar behoren beschermd, met alle gevolgen van dien. Binnen het datingnetwerk Seniorendating.nl worden telefoonnummers, e-mailadressen en persoonlijke websites van leden niet op openbare pagina’s weergegeven. Het is zelfs verboden om deze gegevens binnen het netwerk op een openbaar profiel te plaatsen. Je kunt enkel met andere leden praten via het interne communicatiesysteem. Op deze manier wordt de privacy van leden binnen Seniorendating.nl zo goed mogelijk beschermd. Ook worden alle gegevens in een beveiligde database opgeslagen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je persoonlijke gegevens op straat komen te liggen.

Een groot nadeel aan deze datingsite is echter het feit dat Seniorendating.nl je profiel ook op andere, aan Seniorendating.nl gelieerde websites toont. Enerzijds probeert Seniorendating.nl je kans op een succesvolle match op die manier te vergroten, anderzijds ziet een veel groter publiek de informatie die je op je profiel toont. Je weet hierbij niet precies wie je profiel kunnen bekijken op andere datingsites, omdat je daar zelf niet actief bent. Het is een belangrijk aspect om rekening mee te houden, als je kiest voor het aanmaken van een account op Seniorendating.nl. Dit is waarschijnlijk ook een reden dat Seniorendating.nl niet beschikt over een keurmerk voor veilig online daten. Daarbij maakt dit Seniorendating.nl iets minder betrouwbaar dan andere datingsites.

Iets wat Seniorendating.nl wel erg goed doet, is het verwijderen en weren van nepprofielen. Vaak zitten er oplichters achter deze nepprofielen, die je proberen over te halen om betaalde accounts te nemen op andere websites, persoonlijke gegevens door te sturen, geld over te maken of soortgelijke handelingen uit te voeren. Het feit dat het versturen van berichten naar andere leden geld kost zorgt ervoor dat een groot deel van deze nepprofielen geweerd wordt. Voor hen is het immers niet langer interessant om nog actief te blijven op Seniorendating.nl, omdat ze proberen winst te maken zonder geld te moeten betalen. Mocht je onverhoopt toch tegen een nepprofiel aanlopen op Seniorendating.nl, dan kun je hier melding van maken via een handige button op het nepprofiel. De medewerkers van Seniorendating.nl zullen het profiel in dit geval controleren en indien nodig verwijderen.

Kort samengevat probeert Seniorendating.nl op verschillende manieren bij te dragen aan een grote mate van privacy en betrouwbaarheid voor haar leden. Onder meer door telefoonnummers, e-mailadressen en persoonlijke websites te weren van openbare profielen. Ook het strenge beleid om nepprofielen te weren is een teken dat Seniorendating.nl een betrouwbaar datingnetwerk is. Het feit dat Seniorendating.nl profielen van leden ook op andere gelieerde websites plaatst, is echter een groot nadeel aan dit datingnetwerk.

Inschrijven bij Seniorendating.nl

Het aanmaken van een nieuw account op Seniorendating.nl is gratis. Je dient hiervoor enkele gegevens in te voeren, zoals een gebruikersnaam, een wachtwoord, je mailadres en het geslacht waar je naar op zoek bent. Het is belangrijk om een geldig e-mailadres in te voeren, omdat je hier notificaties en een verificatiemail op kunt ontvangen. Bij het invoeren van deze gegevens kun je ervoor kiezen om aan te geven dat je op zoek bent naar een stel, of dat je als stel zoekt naar een man of vrouw voor bijvoorbeeld een trio. Seniorendating.nl wordt namelijk ook gebruikt door stelletjes en niet alleen door single mannen en vrouwen.

Tot slot vul je je woonplaats, provincie, geboortedatum en wat persoonlijke eigenschappen in, om je profiel compleet te maken. Klik vervolgens op de verificatielink in de bevestigingsmail die Seniorendating.nl je direct na het aanmaken van een nieuw account toestuurt. Na het verifiëren van je account kun je op zoek gaan naar een geschikte match.

De kosten van Seniorendating.nl

Wanneer je kiest voor een gratis lidmaatschap op Seniorendating.nl heb je een zeer beperkt aantal mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om berichten te sturen of op andere manieren in contact te komen met leden van het datingnetwerk. Kies je voor een betaald lidmaatschap dan zijn dergelijke functies wel beschikbaar. Ook is het met een betaald lidmaatschap mogelijk om een pincode op een foto te plaatsen, waarbij de foto alleen getoond wordt als een gebruiker de pincode invoert. Deze pincode dient de gebruiker logischerwijs bij jou op te vragen, waarmee je zelf kunt bepalen wie je foto’s kunnen zien.

Het is heel eenvoudig om een betaald lidmaatschap af te sluiten bij Seniorendating.nl. Je kunt hierbij betalen met iDeal, Paypal, een creditcard of een bankoverschrijving. Opvallend is het relatief lage bedrag wat je voor een betaald lidmaatschap dient te betalen, wat dit zeker het overwegen waard maakt. Seniorendating.nl gebruikt de inkomsten naar eigen zeggen om de website verder uit te breiden en te verbeteren.

De mobiele app van Seniorendating.nl

Op het moment van schrijven heeft Seniorendating.nl nog geen eigen dating app. Ook is de datingsite niet geoptimaliseerd voor het gebruik op een mobiele telefoon of tablet, waardoor het sterk aan te raden is om de website op een computer te gebruiken. Het is mogelijk om de website op een tablet te openen, maar dit geeft een sterk verkleinde weergave van de website.

Acties en kortingen

Deze datingsite heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij Seniorendating.nl

Mocht je na verloop van tijd willen stoppen met het zoeken naar een geschikte match via Seniorendating.nl, dan dien je enkele stappen uit te voeren. Log allereerst in op de website en ga vervolgens naar je profiel. Hier vind je een link om je uit te schrijven, waarbij het belangrijk is dat je het account eerst deactiveert. Meer hierover vind je op de pagina om je account te verwijderen.

Het deactiveren van je account is noodzakelijk om te voorkomen dat andere leden het account nog kunnen vinden als je deze verwijdert. Na het deactiveren kun je besluiten om het account ook uit de database van Seniorendating.nl te verwijderen, of om deze alle op “niet actief” te zetten. Dit laatste kan handig zijn als je in de toekomst weer eens actief wil zijn. Je hoeft dan niet alle stappen uit het registratieproces te doorlopen. Wanneer je het account definitief hebt verwijderd is deze later niet meer opnieuw te activeren en ben je alle gegevens kwijt.

6 Total Score
Seniorendating Review

Iets wat Seniorendating.nl wel erg goed doet, is het verwijderen en weren van nepprofielen.

Populariteit
6
Gebruikersgemak
6
Functionaliteiten
6
Klantenservice
6
Kosten
6
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply