Veel jonge singles maken gebruik van een of meerdere datingsites om een leuke partner te vinden, maar voor 50-plussers is dit minder vanzelfsprekend. Zij zijn minder thuis in de moderne technologieën en vinden het vaak geen prettig idee om een website te gebruiken in hun zoektocht naar de liefde. Denk jij er ook zo over? Dan kun je Alerte vragen jou te helpen in je zoektocht naar de ideale partner. Alerte is geen datingsite, maar een relatiebemiddelingsbureau voor 50-plussers.

Alerte: een korte kennismaking

Alerte is een relatiebemiddelingsbureau dat inmiddels vele jaren actief is in de datingmarkt. Het bureau werd namelijk al in 1990 opgericht en is al sinds die tijd druk bezig om singles van 50 jaar en ouder met elkaar te koppelen. Dit doet het bureau doorgaans enkel met relatiebemiddeling, maar eventueel kan het bureau ook een contactadvertentie voor je plaatsen. Wil je wat meer mensen bereiken om mogelijk nog sneller je ideale partner te vinden, dan plaats je samen met het bureau een aantrekkelijke en overtuigende contactadvertentie in de juiste krant of een relevant tijdschrift.

Schrijf je je in bij Alerte, dan word je direct uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek worden jouw wensen, behoeften en verwachtingen besproken, maar ook de tarieven en de werkwijze van het bureau. Wil je inderdaad lid worden van het relatiebemiddelingsniveau, dan wordt er een profiel voor je gemaakt. Met de informatie in dit profiel gaat het bureau vervolgens aan de slag om jouw ideale partner te vinden. Is er een match, dan krijg je een partnervoorstel. Zie jij hier wel een toekomst in en ziet de andere persoon dit hetzelfde, dan krijgen jullie elkaars contactgegevens om vervolgens zelf contact met elkaar te zoeken.

De doelgroep van Alerte

Alerte heeft een duidelijke doelgroep. Zo richt het bureau zich niet alleen op 50-plussers, maar mag je bovendien alleen lid worden van het bureau als je een hogere opleiding hebt genoten. Dit betekent dat alleen 50-plussers met een HBO- of WO-achtergrond zich aan kunnen melden bij het relatiebemiddelingsbureau.

De plus- en minpunten van Alerte

Alerte heeft enkele pluspunten, maar het relatiebemiddelingsbureau heeft ook enkele zwakke punten. De pluspunten van het relatiebemiddelingsbureau, zijn de volgende:

  • Het bureau helpt je actief en serieus om een leuke partner te vinden.
  • De leden van het relatiebemiddelingsbureau vallen allemaal in dezelfde leeftijds- en opleidingscategorie.
  • De leden van het relatiebemiddelingsbureau zijn allemaal serieus op zoek naar een partner.
  • Het bureau hanteert een persoonlijke benadering, die veel 50-plussers erg prettig vinden.

De belangrijkste minpunten van het relatiebemiddelingsburea, zijn de volgende:

  • Het bureau is niet duidelijk over de bemiddelingstarieven die je als lid moet betalen. De kosten van de relatiebemiddeling krijg je pas tijdens het kennismakingsgesprek te horen.
  • Het bureau verwacht ook inzet van jou. Jij komt niet alleen op kennismakingsgesprek, maar moet ook snel reageren op partnervoorstellen en uiteindelijk zelf het initiatief voor contact nemen.
  • Relatiebemiddeling is altijd duurder dan online dating, ook bij Alerte.

De kosten van Alerte

De kosten die je moet betalen voor de relatiebemiddeling van Alerte, zijn niet helemaal duidelijk. Deze krijg je namelijk pas tijdens het kennismakingsgesprek op kantoor te horen. Vind je de kosten te hoog, dan zit je overigens nergens aan vast. Het eerste kennismakingsgesprek is vrijblijvend, dus je wordt hierna niet verplicht om lid te worden van het bureau.

 

6 Total Score

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply