De voordelen en nadelen van een relatie met leeftijdsverschil

relatie leeftijdsverschilHet komt vaak voor: een oudere man die een relatie heeft met een beduidend jongere vrouw. Waar oudere vrouwen vaak mannen van hun eigen leeftijd prefereren om mee te daten, vinden oudere mannen die jongere dames toch wel interessant. Waarom dit zo is en wat de voordelen en nadelen zijn van een relatie tussen een oudere man en een jongere vrouw, lees je in dit artikel.

Een oudere man met een jongere vrouw: waarom deze keuze?

Veel mensen vinden het niet natuurlijk om een oudere man met een jongere vrouw te zien lopen, maar in feite is dit juist wel het gevolg van een natuurlijk proces bij de man. Zo vallen mannen op jongere vrouwen door de oerdrift die zij altijd onbewust in zich hebben, waardoor zij op zoek gaan naar vruchtbare vrouwen die kinderen voor hen kunnen baren. Zelfs als je als man helemaal geen kinderen meer wil, trek je toch naar de vrouwen toe die nog vruchtbaar zijn. Dit komt niet omdat je mogelijk van gedachten wil veranderen over het krijgen van kinderen, maar simpelweg door een oerdrift die je naar de vruchtbare vrouwen trekt en die sterker is dan het rationeel denken van de hersenen.

Daarnaast zijn er veel mannen die op jongere vrouwen vallen tijdens de midlife crisis. De man gaat nadenken over zijn verleden en over zijn toekomst, concludeert dat hij maar een saai leven heeft en wil zijn leven wat meer pit en spanning geven. Zo valt hij op de jongere vrouw, van wie hij denkt dat zij zijn leven wel wat spannender kan maken. Het kan werken, maar het kan ook erg tegenvallen.

Ontmoet je grote liefde op Pepper!

Op pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles.

De voordelen en nadelen van een relatie met groot leeftijdsverschil

Een relatie tussen een oudere man en een jongere vrouw brengt niet alleen voordelen met zich mee voor de man, maar ook voor de vrouw. Zo is een oudere man vaak stabieler dan een jongere man, maar heeft hij ook minder last van de drang om zich te bewijzen aan zijn omgeving. Daarnaast heeft een oudere man meer levenservaring, waar de jongere vrouw van kan profiteren. Tot slot kan een oudere man prima voor zichzelf zorgen, wat de vrouw rust geeft. Sommige vrouwen vallen zelfs helemaal niet op mannen van hun eigen leeftijd, maar willen altijd een oudere man vanwege de voordelen van de relatie met groot leeftijdsverschil.

Toch kleven er ook nadelen aan een relatie tussen een oudere man en een jongere vrouw. Het eerste nadeel van deze relatie, is de reactie van de omgeving. Een jongere vrouw die met een oudere man date, wordt vaak gezien als ‘golddigger’ en dit is niet bepaald positief. Een oudere man die met een jongere vrouw date, wordt vaak een beetje gezien als viezerik die alleen maar aan seks denkt. Kun je prima met dit soort meningen van anderen omgaan, dan zal je relatie wel werken. Vind je dit moeilijk, dan zal het moeilijk worden om de relatie met groot leeftijdsverschil echt te laten werken.

Tot slot kan het leeftijdsverschil op latere leeftijd voor andere nadelen zorgen. Wordt de man echt oud en is de vrouw nog jong, dan kan dit voor afstand zorgen. De man blijft alleen nog maar thuis, terwijl de vrouw juist nog graag op stap wil en leuke dingen wil doen. Is de man een jaar of 50 en de vrouw een jaar of 30, dan zijn er vaak geen problemen. Is de man echter 70 en de vrouw 50, dan kunnen er wel problemen ontstaan door het leeftijdsverschil. Bekijk de beste datingsites voor 50 plussers.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply