Een relatiedip: hoe ga je daarmee om?

Je bent al jaren samen met je partner en hebt het altijd erg leuk en gezellig gehad samen. Nu merk je echter dat jullie relatie in een dip zit. Jullie doen minder samen, jullie hebben minder plezier samen, er wordt minder gepraat of juist meer ruzie gemaakt of jullie hebben minder seks. Een relatiedip duidt niet altijd het einde van de relatie aan, maar bij een dip in de relatie is het wel belangrijk om aan de relatie te werken. Hoe je dit precies doet, lees je in dit artikel.

Praat erover

Ervaar je een dip in de relatie, dan is het goed om hier met je partner over te praten. Dit hoef je niet te doen als je een keer een slechte dag hebt, maar wel als het al weken slecht gaat. Door met elkaar te praten, kunnen jullie het probleem blootleggen en eventueel werken aan een oplossing.

Evalueer de relatie en maak keuzes

Een relatiedip geeft niet altijd het einde van de relatie aan, maar het kan wel een reden zijn om de relatie uiteindelijk te beëindigen. Vraag jezelf af wat jij met jouw relatie wil. Zie je nog toekomst in de relatie of geeft de dip voor jou toch echt het einde van de relatie aan? Door je relatie eens goed te evalueren en realistisch over de toekomst na te denken, kun je keuzes maken. Je kunt ervoor kiezen om verder te gaan met de relatie en hier echt energie in te steken, maar ook om een einde aan de relatie te maken.

Neem tijd voor elkaar

Heb je besloten dat je voor de relatie wil vechten, dan is het belangrijk om tijd voor elkaar te maken. Als je net een relatie hebt, maak je alle tijd voor elkaar vrij. Ben je wat langer samen, dan ben je wat meer bezig met andere dingen zoals werk, het sociale leven, het huishouden, je telefoon en ga zo maar door. Door wat meer tijd voor elkaar te maken, komen jullie weer tot elkaar. Ga wat minder naar de kroeg, leg je telefoon eens wat vaker weg en werk wat minder vaak over op kantoor. Op deze manier krijgen jullie weer tijd voor elkaar en vinden jullie vanzelf weer die vlam terug.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply