Een relatie met een oudere vrouw: de voordelen en nadelen

relatie oudere vrouwJe ziet best vaak een oudere man met een jongere vrouw, maar andersom komt dit wat minder vaak voor. Toch kan het zeker gebeuren dat je op een oudere vrouw valt als jongere man of dat je als oudere vrouw je oog hebt laten vallen op iemand die jonger is dan jij. Zit jij in deze situatie en heb je geen ervaring met een relatie tussen een oudere vrouw en een jongere man? Lees dan in dit artikel wat de pluspunten en minpunten zijn van deze relatie en je weet een beetje wat je kunt verwachten van jouw nieuwe relatie.

 

De voordelen van een relatie tussen een oudere dame en jongere man

Er zijn enkele voordelen verbonden aan een relatie tussen een oudere vrouw en een jongere man. De jongere man profiteert in dit geval van het feit dat de oudere dame veel meer ervaring heeft, zowel in het leven als in bed. Niet alleen op het gebied van levenslessen heeft je partner je veel te leren als je met een oudere dame date, maar ook in bed kun je veel van haar leren. De oudere dame profiteert juist van het feit dat de jongere man wat minder levenservaring heeft en dus wat speelser, spontaner en losser in het leven staat. Vind je de mannen van je eigen leeftijd altijd zo zwaarmoedig, saai en voorspelbaar? Dan kan een relatie met een jongere man zeker de oplossing zijn voor jou.

Op zoek naar een serieuze relatie?

Maak het realiteit via Parship! Bij Parship vindt je voornamelijk hogeropgeleiden ouder dan 30 jaar met een serieuze relatiewens.

Een ander voordeel van een relatie tussen een oudere dame en een jongere man, is het feit dat je veel van elkaar kunt leren. De oudere dame kan van de jongere man leren om wat losser in het leven te staan. Werken is belangrijk, maar de jongere man zal je leren ook regelmatig te ontspannen en leuke dingen te doen. De jonge man kan weer van zijn oudere vriendin leren hoe hij zijn leven vorm moet geven, bijvoorbeeld door zijn carrièredromen na te jagen.

Waar oudere dames in een relatie met een man van dezelfde leeftijd vaak in een sleur zitten, is dit bij oudere dames met jongere partners veel minder het geval. En waar jongere mannen snel uitgekeken kunnen zijn op vrouwen van hun eigen leeftijd, is deze kans bij een relatie met een oudere vrouw veel kleiner. Omdat een oudere dame veel meer diepgang heeft, is hier meer kans van slagen op de lange termijn.

De nadelen van een relatie tussen een oudere dame en jongere man

Natuurlijk heeft een relatie tussen een oudere dame en een jongere man ook enkele nadelen. Het eerste nadeel van deze relatie, is dat er spanning kan ontstaan door het verschil van leeftijd. Waar de oudere dame misschien wat rustiger aan wil doen, is de kans groot dat de jongere man nog iedere week op stap wil. Zitten hier grote verschillen in, dan zal de relatie uiteindelijk niet werken.

Een ander nadeel van de relatie tussen de oudere dame en de jongere man, heeft te maken met de reacties van mensen uit de omgeving. Veel mensen zullen verontwaardigd, lacherig of misschien zelfs geschokt of negatief reageren en hier kun je zeker last van hebben. Bekijk de beste datingsites voor 50 plussers.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply