Een relatie beëindigen: hoe doe je dat?

relatie beeindigen

Het einde van een relatie is nooit een leuke periode. Soms komt het voor dat twee mensen elkaar niet meer leuk vinden en op goede voet uit elkaar gaan, maar vaak komt het initiatief van het beëindigen van de relatie van één persoon. Dit betekent dat het einde van de relatie meteen al ingewikkelder is, simpelweg omdat de één de ander pijn moet doen.

Het beëindigen van een relatie zal altijd moeilijk zijn, maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om het gemakkelijker te maken. Welke dingen dit zijn, lees je in dit artikel.

Heb lef

Het liefst stuur je misschien een afstandelijk sms’je, mailtje of WhatsApp berichtje dat je niet langer met je partner verder wil, maar dit is ontzettend laf en oneerlijk. Wil je een relatie op een nette manier beëindigen, dan moet je echt de tijd nemen om een goed gesprek met elkaar te voeren. Je gaat er samen voor zitten, je vertelt precies waarom je de relatie wil beëindigen en je zorgt voor een eerlijke, open en transparante afsluiting van de relatie. Probeer altijd rustig te blijven tijdens het gesprek (ook als je gesprekspartner boos wordt), want dan hoef je niet op een vervelende manier uit elkaar te gaan.

Lieg niet over de achterliggende reden

Het kan voorkomen dat je verliefd bent geworden op iemand anders en de relatie met je partner hierdoor wil beëindigen. Dit is absoluut niet leuk om te horen voor je partner, maar het is nu eenmaal niet anders. Maak het onderwerp bespreekbaar, vertel hoe het zo gekomen is en hoe vervelend je het vindt voor je huidige partner. De kans is groot dat je partner boos wordt of zich erg gekwetst voelt, maar het is beter eerlijk te zijn over de achterliggende reden om de relatie te beëindigen. Hoort je ex het nieuwtje van iemand anders, dan is hij of zij namelijk nog bozer en nog meer gekwetst en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Nieuwe relatie beginnen?

Maak het realiteit via Parship! Bij Parship vindt je voornamelijk hogeropgeleiden ouder dan 30 jaar met een serieuze relatiewens. 1 op de 3 vindt een relatie!

Sta achter je eigen beslissing

Als je hebt besloten een relatie te beëindigen, is het belangrijk om hier voor 100 procent achter te staan. Het is voor niemand (ook voor je ex niet!) leuk om na een paar weken spijt te krijgen en weer bij elkaar terug te komen, om hierna weer uit elkaar te gaan omdat jullie toch niet bij elkaar passen. Speel niet met de gevoelens van je partner (toekomstige ex), want dit maakt de situatie alleen maar vervelender, ingewikkelder en slopender. Twijfel je over de relatie en weet je niet zeker of je de relatie wel echt wil beëindigen? Spreek je twijfel dan uit, maar maak niet meteen een einde aan de relatie. Door je twijfel uit te spreken, kun je het nog een keertje proberen en weet je beide wat de situatie op dit moment is. Denk je dat het echt niet meer goed komt en het uit wil maken, dan blijf je achter je beslissing staan. Ook als je jouw ex even mist, als het niet zo goed loopt in je eentje of als je om een andere reden contact wil zoeken met je ex. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply