Mijn partner gaat vreemd, wat nu?

Zelf kijk je nooit naar andere mannen of vrouwen, maar helaas is dit bij je partner wel anders. Je bent erachter gekomen dat je partner vreemd gaat en nu is het aan jou om hier iets mee te doen. Heb je nog nooit te maken gehad met een overspelige partner en heb je geen idee hoe je hierop moet reageren? Lees dan in dit artikel wat je kunt doen als je partner vreemdgaat en reageer op de juiste manier op deze vervelende situatie.

Zorg voor zekerheid

Krijgt je partner een bericht van een collega buiten werktijd, heb je geruchten gehoord over een affaire of vind je dat je partner wel erg veel op zijn of haar telefoon zit? Dan wil dit niet direct zeggen dat je partner vreemdgaat. Voor je actie onderneemt, is het belangrijk om zeker te weten of je partner wel of niet vreemdgaat. Je kunt zelf op onderzoek uit gaan, maar je kunt je partner ook vragen of er iets aan de hand is. Heb je het idee dat hij of zij liegt, dan kun je natuurlijk alsnog zelf op onderzoek uit gaan. Hoe je het ook doet, het is belangrijk om te achterhalen of je partner wel echt vreemdgaat voor je actie onderneemt.

Deel je gevoelens

Gaat je partner echt vreemd, dan mag je hem of haar echt wel vertellen wat je hiervan vindt. Sommige mensen zijn zo geschrokken van het nieuws dat hun partner vreemd gaat, dat ze hier eigenlijk niet echt op reageren. Dit is niet zo vreemd, maar je kunt je partner beter laten weten hoe je je echt voelt. Vertel hem of haar hoe teleurgesteld je bent, waarom je het zo vervelend vindt dat hij of zij vreemdgaat en hoe onzeker je hierdoor wordt en laat zeker niet over je heen lopen.

Maak een keuze

Als je partner is vreemdgegaan, sta je voor een keuze. Stop je de relatie of ga je toch samen verder? Evalueer voor jezelf hoe gelukkig je was in de relatie voor dit probleem aan de oppervlakte kwam en hoe ernstig het overspel van je partner is. Was je eigenlijk al niet zo gelukkig, dan is een zoen met een andere man of vrouw al genoeg om een einde te maken aan de relatie. Was je dolgelukkig samen en heeft je partner een eenmalige misstap begaan, dan kun je ervoor kiezen om de relatie toch voort te zetten. Zelfs als het niet om een eenmalige misstap gaat, maar om een langdurige affaire.

Samen verder? Laat het achter je

Heb je besloten dat je toch verder wil gaan met je partner? Dan moet je het overspel van je partner vroeg of laat achter je laten. Je hoeft het niet meteen te vergeten, maar uiteindelijk moet je toch naar de toekomst kijken en niet in het verleden blijven hangen. Verder is het goed om met elkaar te blijven praten, zodat jullie eventuele relatieproblemen tijdig met elkaar kunnen delen en kleine liefdesproblemen niet uitgroeien tot grote problematiek en het einde van de relatie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply