Alles wat je moet weten over de open relatie

open relatieSommige mensen vinden niets fijner dan een monogame relatie, maar iedereen is anders. Vind je het moeilijk om monogaam te blijven aan je partner, vind je het leven te kort voor monogamie en denkt je partner hier precies hetzelfde over? Dan kun je een open relatie starten met je partner. Wat een open relatie precies is, lees je op deze pagina.

De open relatie: een korte introductie

Een open relatie wordt ook wel een vrije relatie genoemd. Heb je een open relatie met je partner, dan heb je officieel een relatie met elkaar en ben je dus officieel samen. Het grote verschil tussen een standaard relatie en een open relatie, is dat je samen bent zonder monogamie na te streven. Dit betekent dat jullie allebei seks mogen hebben met andere mensen, zonder dat hier bepaalde gevolgen aan hangen.

Je kunt ook een open huwelijk hebben. Dit is hetzelfde als een open relatie, maar dan ben je met elkaar getrouwd. Emotioneel en wettelijk ben je aan elkaar verbonden, maar je mag wel seks hebben met andere mensen.

De open relatie: waarom?

De meeste mensen hebben een open relatie om hun seksualiteit niet te beperken. Ze blijven emotioneel trouw aan hun partner (en worden dus niet verliefd op een ander), maar vinden het leven te kort om monogaam te zijn. Om hun seksualiteit niet te beperken, nemen ze een open relatie.

Het grootste voordeel van een open relatie is dat je niet de rest van je leven het bed deelt met dezelfde partner. Sommige mensen zien dit overigens helemaal niet als voordeel: zij vinden het niet erg en juist fijn om dezelfde bedpartner te houden. Zie je dit echt als een straf, dan kan een open relatie de oplossing zijn. Overigens werkt de open relatie wel alleen als je allebei een open relatie wil.

Ontmoet je grote liefde op Pepper

Op pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles

De nadelen van een open relatie

Een open relatie brengt een groot voordeel met zich mee in de slaapkamer, maar het kan ook nadelen met zich meebrengen. Enkele nadelen van de open relatie, zijn de volgende:

  • Je moet duidelijke afspraken maken met je partner. Een open relatie lijkt heel luchtig, maar eigenlijk is de relatie helemaal op regels gebaseerd.
  • Je kunt jaloers worden. Heeft je partner seks met iemand anders, dan is dit ook helemaal niet zo vreemd.
  • Er heerst een taboe op de open relatie. Heb je een open relatie, dan verkondig je dit doorgaans niet op verjaardagen en familiebijeenkomsten. Het is nog altijd een taboe en dit kan vervelend zijn als je een open relatie hebt.

Een open relatie is lang niet voor iedereen weggelegd. Alleen als jullie allebei wat meer vrijheid willen in de relatie en goede afspraken met elkaar maken, kan het werken. Staan jullie er niet allebei achter of worden er geen goede afspraken gemaakt, dan is de relatie gedoemd te mislukken op de lange termijn.

Een nieuwe relatie laten slagen: drie belangrijke tips

De start van een nieuwe relatie is altijd spannend. Alles is nog nieuw, je weet niet zo goed hoe de ander precies reageert op bepaalde situatie en het is nog een beetje aftasten hoe je precies met elkaar om moet gaan. Wat kun je wel doen, maar wat kun je vooral niet doen bij je nieuwe liefde? In dit artikel geven we je een paar tips over wat je in ieder geval niet moet doen als je jouw nieuwe relatie wil laten slagen.

Tip 1: wees niet te kritisch

Als je een relatie hebt, ga je elkaar pas echt leren kennen. Wellicht ontdek je ook dingen aan je nieuwe partner die je niet zo leuk vindt, die je raar vindt of waar je je aan ergert. Jammer, maar zo heeft iedereen wel wat. Wees in ieder geval niet te kritisch, want hier word je niet vrolijk van en het is bovendien niet goed voor jullie nieuwe relatie. Focus je op de dingen die je wel leuk vindt en laat de kleine, vervelende dingen links liggen. Alleen als het om grote minpunten gaat, moet je je hier zorgen om gaan maken.

Tip 2: vergelijk je nieuwe liefde niet met je ex

Ben je lang met iemand anders samen geweest voor je jouw nieuwe liefde hebt ontmoet, dan is het niet zo vreemd dat je jouw nieuwe partner met je ex gaat vergelijken. Ook als je nieuwe partner positief uit deze vergelijking komt, is het beter om de twee niet met elkaar te vergelijken. Iedereen is anders, iedere relatie is anders en het is beter om je verleden achter je te laten dan hier de hele tijd mee bezig te zijn.

Tip 3: vergeet niet te genieten!

Een nieuwe relatie brengt altijd veel spanning met zich mee. Probeer niet de hele tijd zenuwachtig te zijn, maar vooral ook lekker te genieten. Soms zal dit lastig zijn, maar probeer jezelf in te prenten dat een nieuwe relatie vooral leuk moet zijn. Maak je je ergens zorgen om, dan moet je dit van je af kunnen zetten. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply