Help, ik heb spijt van mijn scheiding!

Toen je nog met je partner samen was, hadden jullie de hele dag door ruzie. Je ergerde je aan alles wat je partner deed, je vond eigenlijk niets meer echt leuk aan hem of haar en je ging stiekem fantaseren over andere mannen of vrouwen. Na een turbulente periode vol ruzie, haat en verdriet, besloten jullie uit elkaar te gaan. Toen leek dit een hele goede beslissing, maar nu moet je concluderen dat je je partner toch wel mist. Sterker nog, je hebt spijt van de scheiding en wil deze beslissing het liefst terugdraaien. Wat nu?

Op deze pagina lees je wat je kunt doen als je spijt hebt van je scheiding en wat je in deze situatie juist niet moet doen. Door onderstaande tekst door te lezen, kun jij hopelijk op de juiste manier omgaan met jouw gevoelens van spijt.

Wees realistisch over jullie relatie

Eerlijk is eerlijk, jullie zijn niet voor niets gescheiden. Nu je je ex-partner mist, denk je vooral na over de leuke dingen die jullie samen hebben gedaan. Die romantische vakantie, dat gezellige etentje, die leuke dingen die jullie in het weekend allemaal samen deden… Het zijn inderdaad goede herinneringen, maar wees wel realistisch over jullie relatie. Jullie zijn niet voor niets uit elkaar gegaan: dit had te maken met allerlei negatieve invloeden in de relatie. Denk ook eens aan deze invloeden en misschien mis je je ex-partner alweer iets minder.

Ga je niet opdringen aan je ex

Een scheiding is al moeilijk genoeg, ook zonder gevoelens van spijt. Ga je daarom niet opdringen aan je ex-partner, want dit is zowel onprettig voor jezelf als voor je ex. Neem afstand van hem of haar en laat je gevoelens van spijt vanzelf verdwijnen. Neem je regelmatig contact op met je ex-partner en probeer je hem of haar weer te overtuigen dat jullie relatie toch werkt, dan maakt dit de situatie er alleen maar moeilijker op.

Zoek afleiding op een datingsite

Je ex-partner lijkt nu misschien de enige man of vrouw voor jou, maar natuurlijk zijn er ook andere leuke singles in Nederland. Door je in te schrijven voor een datingsite, kom je vanzelf in contact met deze singles. Daar komt nog bij dat online dating een goede afleiding is in de moeilijke situatie na een scheiding. Chat je gezellig met andere dames of heren en krijg je aandacht van andere mensen, dan denk je minder na over jouw ex-partner. Wie weet vind je zelfs een leuke man of vrouw waar je echt mee gaat daten: dan kun je jouw ex nog beter vergeten. Geef het eens een kans en je ziet vanzelf hoe leuk het is om weer met andere singles in contact te komen. Je ex heeft een belangrijke rol gespeeld in je leven, maar nu is het toch echt tijd voor een nieuw hoofdstuk.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply