Drie redenen waarom jij nog nooit verliefd bent geweest

Als je om je heen kijkt, zie je alleen maar gelukkige stelletjes. Het lijkt wel alsof iedereen in je directe omgeving verliefd is geworden, terwijl het jou gewoon niet wil lukken om deze diepe gevoelens voor iemand te krijgen. Ben jij nog nooit verliefd geweest en vraag je je af hoe dit komt? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven wij je drie logische redenen waarom jij nog nooit verliefdheid hebt gevoeld.

Reden 1: je hebt bindingsangst

Mensen die bindingsangst hebben, haken af als ze iemand iets té leuk beginnen te vinden. Ze vinden het eng om zich aan iemand te binden en kappen een relatie daarom altijd vroeg af. Heb jij bindingsangst, dan heb je simpelweg al afscheid van die leuke jongen of dat leuke meisje genomen voor je de kans hebt gekregen om verliefd te worden.

Reden 2: je bent veeleisend

Ben je erg veeleisend, dan zie je bij iedereen wel een reden om niet verliefd op hem of haar te worden. Zelfs als iemand voor 99 procent perfect is, is die ene procent van imperfectie voor jou al een reden om niet verliefd te kunnen worden. Mensen die veeleisend en kritisch zijn, worden nu eenmaal minder snel verliefd. Overigens is het niet onmogelijk om verliefd te worden, want vroeg of laat kom je waarschijnlijk toch wel die perfecte partner tegen. Het duurt misschien wat langer om verliefd te worden, maar het is zeker niet onmogelijk om verliefdheid te ervaren.

Reden 3: je bent met andere dingen bezig

Sta je niet open voor verliefdheid, dan word je vaak ook niet verliefd. Ben je alleen maar bezig met je werk, vind je je vrienden belangrijker dan een leuke partner of heb je gewoon geen behoefte aan een relatie? Dan is de kans klein dat je verliefd wordt. Pas als je open staat voor de gevoelens van een echte verliefdheid, ga je met een roze bril om je heen kijken en is de kans aanwezig dat je inderdaad verliefd wordt.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply