Wat te doen bij een date in Hasselt?

Dating in HasseltWist je dat Limburg zowel in Nederland, als in België voorkomt? In beide landen vormt Limburg een provincie, waarvan respectievelijk Maastricht en Hasselt de hoofdstad zijn. Veel Nederlanders kiezen ervoor om voor een uitstapje naar België af te reizen, zeker als zij rond de Belgische grens wonen. Hasselt is een van de Belgische steden die goed bereikbaar is met de auto en het openbaar vervoer. Neem vanuit Maastricht de bus of ga per auto naar Hasselt, wat circa dertig minuten rijden is. Dit maakt Hasselt tot een ideale plek voor een romantische date.

 

Bezienswaardigheden in Hasselt

Net als veel andere Belgische steden beschikt ook Hasselt over een groot aantal verschillende kerken. Dit komt onder meer door het feit dat Hasselt de hoofdstad van het gelijknamige bisdom is. Daarbij kun je een bezoek brengen aan het oudste burgerlijke gebouw uit Hasselt, wat gelegen is aan de Maastrichterstraat. Naast dit gebouw vind je in deze straat en in de rest van deze prachtige stad verschillende andere historische bouwwerken. Bij een VVV-kantoor kan je hier meer informatie over vinden.

Singles in Hasselt

Meetic biedt jou altijd een veilige en kwalitatieve omgeving waar je op je eigen gemak op zoek kan naar een leuke date in Belgie!

Bezoek de Japanse tuin

Naast de klassieke gebouwen van Hasselt heeft de stad een fraaie Japanse tuin. Dit is de grootste Japanse tuin binnen Europa, met een oppervalk van zo’n 2,5 hectare. Het feit dat Hasselt over een Japanse tuin beschikt geeft aan hoe goed de band is met het Japanse Itami, waarmee de stad sinds 1985 bevriend is. Naast verschillende soorten Japanse planten vind je in de Japanse tuin een theehuis, een ceremoniehuis en een aantrekkelijke waterval. Kortom, alle ingrediënten voor een romantische wandeling door een van Europa’s mooiste tuinen.

Tip: de stenen bij de waterval in de Japanse tuin zijn op een dermate bijzondere wijze neergelegd, dat het water voor een prachtig geklater zorgt. Niet alleen rustgevend, ook nog eens romantisch! Het biedt je een goed moment om te lunchen of even bij te komen.

Maak er samen een leuke dag van

Hasselt is een stad met voor ieder wat wils! Door verschillende activiteiten te ondernemen, zoals een wandeling langs de oude gebouwen en door de Japanse tuin, wordt het een actieve en leuke date. Daarbij voorkom je op deze manier ongemakkelijke stiltes en heb je de tijd om elkaar in alle rust beter te leren kennen. Neem bijvoorbeeld af en toe een korte pauze bij een van de leuke eet- en koffietentjes in het centrum van deze Belgische stad, of haal je lunch bij een bakkertje en eet dit in de Japanse tuin. Juist tijdens deze pauzes kun je elkaar meer vertellen over je eigen leven en informeren naar het leven van de ander.

Wanneer je per bus naar Hasselt komt, zou je in het centrum kunnen beginnen met het bekijken van de oude gebouwen. Neem vervolgens een kop koffie op een van de vele terrasjes en trek vervolgens naar het oude centrum en de Japanse tuin. Hier kun je bij het geklater van de waterval genieten van de rust en je lunch, om de middag wederom in het centrum van Hasselt af te sluiten. Je kunt ervoor kiezen om tijdig terug te keren naar Nederland, maar je kunt de dag ook bij een van de eetgelegenheden in het centrum afsluiten met een romantisch diner. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply