Daten in Bijlmer (Amsterdam Zuid-oost): 5 tips voor een geslaagde date!

Eindelijk een date! Nu nog een geschikte plek om wat leuks te doen in Amsterdam Zuid-oost (Bijlmer). In dit artikel geven we je een aantal tips voor een geslaagde date.

Tip 1.  Ga samen naar Pathe Arena

pathe-arenaZijn jullie gek op films? Ga dan naar Pathe Arena. Deze bioscoop ligt op een a-locatie aangezien het station op steenworp afstand ligt. Het is tevens een goede centrale punt om af te spreken. Neem als man het initiatief om een leuke film uit te zoeken. Om er zeker van te zijn dat je niet de verkeerde film kiest, kun je de volgende vragen stellen:

 

  • Wat voor films vind jij leuk?
  • Zijn er bepaalde films waar je niet van houdt?
  • Zou je eerder kiezen voor een Thriller of Comedy?

Via deze link kun je zien wat er draait: https://www.pathe.nl/bioscoop/arena

Ohja!  Het kan erg druk zijn in de hal. Reserveer daarom je kaartjes online. Hierdoor hoef je niet lang in de rij te staan.

Pathe Arena adres

ArenA Boulevard 600
1101 DS Amsterdam-Zuidoost

Tip 2.  Eten & Loungen bij Jinso

jinso-amsterdam-arenaAan de overzijde van Pathe Arena bevind zich Jinso. Dit is een restaurant en Loungebar.  Je kunt hier onder het genot een drankje leuke gesprekken met elkaar voeren.
Ook kun je hier heerlijk eten. Zo kun je onder andere onderstaande krijgen:

Voorgerecht:

  • Chinese Tomatensoep
  • Japanse Salade

Hoofdgerecht: 

  • Sate Ajam
  • Zalm Teppanyaki
  • Ossenhaas Teppanyaki

Nagerecht: 

  • Diverse bolletjes ijs

Ohja! Geregeld zijn er grote evenementen. Ook speelt Ajax verscheidene wedstrijden in de Amsterdam Arena. Wil je dus verzekerd zijn van een plekje, dan kun je het beste telefonisch reserveren via de onderstaande gegevens.

Jinso adres

Arena boulevard 155
1101 EJ Amsterdam Zuidoost
t: +31206974178
f: +31206974217

 

Tip 3.  Sushi eten bij ichi-e

ichi-e-sushibarAls jullie van Sushi houden is dit the-place-to-be. De naam “Ichi-e” vertaald in het Nederlands betekent: “één moment, één ontmoeting”. Je kun hier dus op een unieke wijze genieten van Sushi.

Let op! Ook deze restaurant kan helmaal vol zijn. Reserveer daarom op tijd via de onderstaande gegevens:

 

ichi-e adres

Arena Boulevard 175
1101 EJ Amsterdam Zuidoost
Tel. 020-6910231
Fax. 020-6966762

Wil je niet veel geld uitgeven?

Ook als je niet veel geld wilt uitgeven, zijn er leuke plekken om naar toe te gaan.  Probeer de volgende mogelijkheden:

Tip 4.  Eten bij World of Food

World of FoodDe naam zegt het al: “een wereld met eten.” In deze verbouwde garage staan tegenwoordig verscheidende ondernemers met gerechten uit de hele wereld. Wil je Afrikaans, Turks, Italiaans, Antiliaans, Surinaams, Chinees, Indiaas, Hindostaans eten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een gerecht betaal je gemiddeld tussen de 5 en 10 euro.
Als we de recensies van Google mogen geloven, scoort World of Food 4,1 van de 5 sterren gemeten uit 128 beoordelingen. Dit is erg positief! Als je in Amsterdam Zuid-oost komt, moet je hier gewoon een keer naar toe.

World of Food adres

Develstein 100
1102 AK Amsterdam-Zuidoost

 

Tip 5.  Poolen in studentencafe Bacchus

Bacchus Studentencafe

Wat veel mensen nog niet kennen is Bacchus Studentencafe. Deze gezellige tent is gewoon te vinden aan de rand van World of Food. Je moet alleen wel even goed zoeken om hem te vinden. Je kunt hier gezellig wat drankjes doen. Tevens kun je poolen, darten, dammen en schaken. Heb je eten gekocht bij World of Food? Dan mag je dit ook nuttigen in cafe Bacchus.  Het is hier lekker warm en gezellig!

 

Studentencafe Bacchus  adres

Develstein 100 E
1102  AK  Amsterdam Zuidoost

Wist je dit? 

In de postcode 1102 wonen evenveel mannen als vrouwen. Er wonen namelijk 100 vrouwen op elke 100 mannen. Zowel mannen als vrouwen hebben dus evenveel kans om een date te vinden. Bekijk de tabel hieronder (bron RTLnieuws):

inwoners-bijlmer-1102

Enkele bekende straten in de 1102: Bijlmerdreef, Bijlmerplein, Hoogoord, Hofgeest, Haag en Veld,  Hogevecht, Hoptille, Chestertonlaan.

In de postcode 1103 wonen meer mannen dan vrouwen. Er wonen namelijk 99 vrouwen op elke 100 mannen. Als vrouw heb je het dus voor het uitkiezen. Bekijk de tabel hieronder (bron RTLnieuws):

inwoners-bijlmer-1103

Enkele bekende straten in de 1103: Gooioord, Echtenstein, Egoli, Groeneveen, Bijlmerdreef, Gouden Leeuw, Geerdinkhof, Karpatastraat.

In de postcode 1104 wonen meer vrouwen dan mannen. Er wonen namelijk 104 vrouwen op elke 100 mannen. Als man heb je het dus voor het uitkiezen. Bekijk de tabel hieronder (bron RTLnieuws):

inwoners-bijlmer-1104

Enkele bekende straten in de 1104: Kruitberg, Kraaiennest, Kantershof, Dwergpalmstraat, Kleiburg, Kouwenoord, Klieverink, Kelbergen, Kikkenstein, Kolfschotenstraat.

Conclusie

Amsterdam Zuid-oost (Bijlmer) heeft leuke gelegenheden om je date mee naar toe te nemen. Ook als je niet veel geld wilt uitgeven, kun je het gezellig hebben. Heel veel plezier gewenst. Heb je nog geen date gevonden?  Schrijf je dan gratis in bij een datingsite.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply