Tinder geeft transgenders erkenning!


tinder-transgendersVia Tinder kunnen gebruikers nu zelf aangeven wat hun genderidentiteit is. Het is mogelijk om deze zelf in te vullen of door een selectie te maken uit de suggestielijst. 

Op 14 november 2016 maakte Tinder het nieuws bekend over de  nieuwe genderopties in haar blog.  Tinder heeft 7 maanden gewerkt aan de nieuwe functie en is daarvoor een samenwerking aangegaan met organisaties voor transgenderrechten.

Ontevredenheid

Gebruikers van de Tinder app kunnen ervoor kiezen hun gender te verbergen of herkenbaar te maken. Daarnaast wordt er informatie gegeven welke problemen transgenders ervaren. Tinder probeert op deze wijze te stimuleren dat iedereen waardigheid verdiend.

Gebruikers van Tinder konden een klacht indienen als zij vonden dat de regels werden overtreden. Uit onderzoek bleek dat de meeste klachten over transgenders gingen.  Uit de geplaatste foto’s kon je niet altijd opmaken of iemand een man of vrouw is.

Als kettingreactie ontstonden er haatreacties, iets wat Tinder juist wil tegengaan. Door deze nieuwe functie, hoopt Tinder de samenhorigheid terug te brengen. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply