Breadcrumbing: wat is dat en hoe ga je hiermee om?
Je stuurt regelmatig een berichtje naar die leuke man of die aantrekkelijke vrouw, maar je krijgt lang niet altijd terug. Krijg je wel een berichtje terug, dan ben je blij en volgt er direct een gesprek. Krijg je geen berichtje terug, dan probeer je het later nog eens. Je wil namelijk met hem of haar in contact blijven, maar wil hij of zij dit ook? Je vraagt je dit regelmatig af, maar toch blijf je berichten sturen.
Herken je jezelf in bovenstaande situatie? Dan is de kans groot dat je het slachtoffer bent van ‘breadcrumbing’. Meer hierover, lees je op deze pagina.
Wat is breadcrumbing?
Als je het slachtoffer bent van breadcrumbing, word je in feite aan het lijntje gehouden. Je gesprekspartner geeft je net voldoende om je geïnteresseerd te houden, maar het is nooit genoeg voor een diepgaand contact of bijvoorbeeld een date. Je gesprekspartner vindt het leuk een beetje met je te flirten en zoekt je soms ook zelf op om een flirterig gesprek te voeren, maar het komt ook regelmatig voor dat je een tijdje helemaal niets hoort. Je krijgt alleen broodkruimels in jullie contact en hier doe je het maar mee.
Waarom houdt iemand zich bezig met breadcrumbing?
Iemand die je met breadcrumbing aan het lijntje houdt, ziet in feite geen toekomst in de relatie. Wel wil hij of zij het contact levendig houden, gewoon omdat je misschien later nog ooit van pas komt. Een ondankbare positie om in te zitten, al heb je dit vaak pas laat in de gaten.
Hoe ga je om met breadcrumbing?
Zoals al eerder vermeld, bevind je je in een ondankbare positie als je de broodkruimels van een leuke man of vrouw aan het volgen bent. Zeker omdat het bij breadcrumbing nooit tot een diepgaand contact en/of een date komt. Heb jij hier wel behoefte aan? Ga dan verder en steek je energie in iemand die je meer wil geven dan alleen broodkruimels. Het is misschien jammer, zeker als je iemand echt leuk vindt, maar het is uiteindelijk toch echt beter. Van eeuwig broodkruimels volgen, word je namelijk niet gelukkig.