Een latrelatie: hoe werkt dat eigenlijk?

latrelatieWaar er vroeger bijna niemand een latrelatie had, komt dit tegenwoordig steeds vaker voor. Een latrelatie is een relatie waarbij de twee partners ervoor kiezen om samen te zijn, maar wel in hun eigen huis te blijven wonen. Dit kan betekenen dat ze allebei hun eigen huis in dezelfde stad aanhouden, maar het kan ook betekenen dan de één in Amsterdam woont en de ander een huis in Eindhoven heeft.

De latrelatie: wel samen en monogaam, niet samenwonend

Heb je een latrelatie, dan heb je officieel een relatie. Doorgaans betekent dit dat je monogaam bent aan je partner, maar je woont gewoon niet samen. Je kunt ervoor kiezen om in een later stadium alsnog samen te gaan wonen, maar er zijn ook mensen die altijd apart van elkaar blijven wonen. Dit werkt vooral als beide partners een zelfstandig leven willen leiden, met een eigen woning.

De voordelen van een latrelatie

Het is niet voor niets dat steeds meer mensen een latrelatie hebben. Zo zijn er enkele voordelen verbonden aan een latrelatie, namelijk:

  • Je bent samen, maar hoeft niet altijd samen te zijn.
  • Je houdt je eigen zelfstandigheid en hoeft je niet verstikt te voelen door je partner.
  • Je zit niet de hele tijd op elkaars lip: zie je elkaar, dan blijft dit leuk, bijzonder en spannend.
  • Je bepaalt zelf wanneer je elkaar wel en niet ziet.
Ontmoet je grote liefde op Pepper

Op pepper.nl vind je de leukste singles, alleen met complete profielen. Je kunt betrouwbaar daten want alle profielen worden handmatig gecontroleerd. Kom makkelijk en snel in contact met andere serieuze singles

Heb je een latrelatie, dan heb je echt de kans om elkaar te missen. Ben je samen, dan is de kans op ruzies veel kleiner dan wanneer je samenwoont. Samenzijn is echt nog leuk als je een latrelatie hebt, maar het werkt wel alleen als je allebei een latrelatie wil.

De nadelen van een latrelatie

Alle soorten relaties brengen wel enkele minpunten met zich mee en bij de latrelatie is dit ook het geval. Een nadeel van de latrelatie, is dat je tijd voor elkaar vrij moet maken om elkaar te zien. Heb je het allebei druk en wonen jullie ook nog eens ver uit elkaar, dan kan dit best lastig zijn. Zo kan het voorkomen dat jullie elkaar een tijdje niet ziet en hier moet je dan maar vrede mee hebben.

Een ander nadeel van de latrelatie, is dat je minder controle over elkaar hebt. Dit is op zich niet erg, maar wel als je jaloers bent en je de hele tijd af moet vragen wat je partner nu aan het doen is. Vind je het prettig om wat meer controle te hebben, dan is een latrelatie niet altijd geschikt voor jou. Bekijk de top 10 datingsites van dit moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply