Een jaloerse partner: zo ga je daarmee om

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met jaloezie, ook in de relatie. Het is heel normaal om wel eens jaloers te zijn, maar extreme jaloezie is absoluut niet leuk en ook niet gezond in een relatie. Ben jij zelf niet extreem jaloers, maar heeft je partner hier wel last van? Lees dan in dit artikel hoe je hiermee om kunt gaan.

Laat zien dat je te vertrouwen bent

Vaak komt jaloezie voort uit onzekerheid. Je partner vindt jou zo leuk, dat hij of zij bang is je kwijt te raken. Soms is extreme jaloersheid al te bestrijden met een beetje vertrouwen. Laat aan je partner zien dat je te vertrouwen bent door zijn of haar vertrouwen in jou niet te beschamen. Ziet je partner dat er eigenlijk niets is om onzeker over te zijn, dan kan hij of zij die jaloerse gevoelens wat meer laten zakken. Het helpt niet altijd, maar zeker bij een kersverse relatie met jaloezie door onzekerheid kan deze methode wel werken.

Wees eerlijk en deel je frustratie

Als je het echt vervelend vindt dat jouw partner zo jaloers is, mag je dit best tegen hem of haar zeggen. Misschien heeft je partner helemaal niet in de gaten dat hij of zij zo jaloers is of denkt hij of zij dat jij dit niet erg vindt. Door op een aardige en rustige manier te zeggen dat jij met zijn of haar jaloezie zit, geef je je partner de kans om aan de jaloerse gevoelens te werken. Zeg je niets en slik je alles, dan kan er ook niet aan de relatie gewerkt worden en zal de situatie hetzelfde blijven.

Zoek professionele hulp

Is jouw partner ontzettend jaloers zonder enige reden en heeft praten niets geholpen? Dan kun je er ook voor kiezen om professionele hulp te zoeken om de jaloezie bij jouw partner te verminderen. Zeker als je je niet gelukkig voelt in je relatie door de jaloezie van je partner, is dit een aanrader. Het is misschien een grote stap om professionele hulp te zoeken, maar relatietherapie kan echt werken en jouw relatie redden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply