Mingle2.com is een Amerikaanse datingsite die je gratis kunt gebruiken. Op de datingsite vindt je vele verschillende soorten singles: van heteroseksuelen tot biseksuelen en homoseksuelen, van jonge singles tot oude singles en van mensen die alleen willen daten tot mensen die een serieuze relatie willen starten. Het platform is misschien van oorsprong Amerikaans, maar ook als Nederlander kun je je gewoon aanmelden voor de datingsite. Wereldwijd heeft de datingsite miljoenen leden en in Nederland gaat het om enkele duizenden leden.

De betrouwbaarheid van Mingle2.com

Mingle2.com heeft naar eigen zeggen geen last van fake profielen. Dit komt omdat de gebruikers van de datingsite door de redactie van Mingle2.com in de gaten worden gehouden en eventueel van de datingsite geweerd worden als dit nodig blijkt te zijn. Word je zelf benaderd met iemand die je liever niet wil leren kennen, dan kun je deze gebruiker altijd blokkeren om het contact meteen te stoppen. Dit betekent dat Mingle2.com een actief beleid heeft tegen fake leden, die nog wat uitgebreid is met de mogelijkheid om leden te blokkeren.

Naast een beleid tegen fake leden, heeft de datingsite ook een privacy beleid. Een nadeel van dit document en van de Algemene Voorwaarden van de datingsite, is het feit dat beide documenten enkel in het Engels beschikbaar zijn. Vertaal je de inhoud, dan lees je dat gegevens altijd worden opgeslagen in een veilige database, niet aan derden worden verstrekt en enkel voor online dating gebruikt worden. Niet verrassend, maar wel vervelend dat deze belangrijke informatie enkel in het Engels gegeven wordt.

Inschrijven bij Mingle2.com

Om online te daten op het platform van Mingle2.com, heb je een profiel nodig. Je maakt een profiel aan door enkele persoonlijke gegevens door te geven aan de datingsite, zoals je e-mailadres, je gebruikersnaam, je wachtwoord en je geslacht. Na het invullen van deze informatie, kun je meteen beginnen met online daten. De meeste datingsites versturen nu nog een activatiemail met bevestigingslink waar je op moet klikken om jouw accountaanvraag officieel in te dienen, maar bij Mingle2.com is dit niet het geval.

De kosten van Mingle2.com

Mingle2.com zegt geheel gratis te zijn, maar achteraf is dit niet helemaal het geval. De meeste functies van de datingsite zijn inderdaad gratis te gebruiken en over het algemeen zijn dit voldoende functies om met leuke singles in contact te komen, maar niet alle functies zijn gratis. Daar komt nog bij dat de datingsite niet consistent communiceert over de prijzen die je dan moet betalen voor de betaalde functies van de datingsite. Op de ene pagina wordt het ene bedrag genoemd, terwijl er op de andere pagina weer wordt gesproken over een andere prijs. Niet alleen ietwat misleidend, maar dus ook verwarrend.

Omdat veel leden van Mingle2.com de datingsite gratis gebruiken, heeft de website een andere bron van inkomsten nodig. Dit betekent dat er veel advertenties op de datingsite getoond worden, waar je als lid maar genoegen mee moet nemen. Op zich niet vervelend, maar wel als je een betaald profiel hebt bij de datingsite en alsnog tegen de advertenties aan moet kijken.

De mobiele app van Mingle2.com

Mingle2.com heeft een mobiele app voor iOS (iPhone en iPad) en Android (diverse toestellen, waaronder van Samsung en HTC). Net zoals bij de datingsite van Mingle2.com het geval is, is ook de mobiele app niet helemaal gratis. Je kunt de app gratis downloaden en de meeste functies zijn wel gratis, maar voor andere functies moet je dan weer wel geld betalen. Wederom misleidend, want ook over de app geeft de datingsite aan dat deze helemaal gratis te gebruiken is.

Wil je bijvoorbeeld zien welke leden jou leuk vinden, dan moet je een Mingle Plus account afsluiten. Hier betaal je 14,99 dollar voor per maand, 29,99 dollar voor per drie maanden of 47,99 dollar voor per zes maanden.

Acties en kortingen

Mingle2.com heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij Mingle2.com

Wil je niet meer online daten via het platform van Mingle2.com, dan kun je jouw account altijd deactiveren. Dit betekent dat jouw profiel tijdelijk niet getoond wordt, maar wel altijd opnieuw gebruikt kan worden als je weer wil beginnen met daten. Om je profiel te deactiveren, log je je in en ga je naar ‘Settings’ in het menu. Heb je dit gedaan, dan klik je op ‘De-activate Account’ en jouw profiel is niet meer zichtbaar voor andere leden. Wel blijven je gegevens achter in de database van de datingsite, zodat je altijd nog terug kunt keren naar Mingle2.com.

Wat wij erg slecht vinden, is dat het definitief verwijderen van jouw profiel niet mogelijk is bij Mingle2.com. Dit betekent dat jouw gegevens altijd in de database van de datingsite blijven staan en dat je jouw profiel alleen kunt deactiveren, ook als je echt geen lid meer wil zijn en ook geen lid meer wil worden in de toekomst.

6 Total Score
Mingle2 Review

Mingle2.com zegt geheel gratis te zijn, maar achteraf is dit niet helemaal het geval.

Populariteit
6
Gebruikersgemak
6.5
Functionaliteiten
5
Klantenservice
6
Kosten
5.5
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply