Free Dating

Free Dating is een online datingsite die momenteel sterk aan populariteit aan het winnen is onder Nederlandse single mannen en vrouwen. De naam van deze datingsite werkt in ieder geval al in het voordeel van de website! Wie wil er immers niet gratis online daten met leuke single mannen of vrouwen? Free Dating is een onderdeel van Relatieplanet.nl, wat een van de grootste Nederlandse datingnetwerken is. Met Free Dating probeert de organisatie achter Relatieplanet.nl een mogelijkheid te bieden om gratis te daten, als je hier geen geld aan uit wilt geven.

Niet alleen het aanmaken van een profiel is gratis, ook kun je gratis berichten versturen naar andere leden. Dit is een groot voordeel, omdat veel andere datingsites credits in rekening brengen voor het versturen van berichten. Het aantal leden van Free Dating is momenteel nog enigszins beperkt!

Aanmaken van een profiel bij Free Dating

Zoals reeds beschreven werd is het aanmaken van een nieuw profiel bij Free Dating helemaal gratis. Het kan even duren voordat je het profiel ook daadwerkelijk kunt gebruiken, omdat deze naar eigen zeggen handmatig gecontroleerd worden. Met een handmatige controle probeert Free Dating nepprofielen tegen te gaan! Daarbij moet je profiel aan bepaalde eisen voldoen, voordat je deze kunt gebruiken. Zo moet je een foto aan je profiel toevoegen, waarop alleen je eigen hoofd te zien is. Naast de mogelijkheid om een foto aan je profiel toe te voegen kun je het profiel bij Free Dating verder opfleuren met persoonlijke informatie.

Probeer nepprofielen te vermijden

Een groot nadeel aan gratis datingsites is het feit dat hier vaak veel nepprofielen actief zijn. Deze nepprofielen worden aangemaakt door kwaadwillende personen, die je geld afhandig proberen te maken. Denk bijvoorbeeld aan mensen die met zielige verhalen over familieleden of onbetaalde rekeningen komen. Ze proberen je over te halen om geld over te maken of je aan te melden voor dure SMS-diensten. Trap hier niet in en leer iemand eerst beter kennen voor je een telefoonnummer weggeeft of geld overmaakt. Overigens is het overmaken van geld sowieso sterk af te raden. Doe dit alleen als je elkaar in het echt hebt ontmoet!

Doordat het op Free Dating mogelijk is om gratis berichten naar andere leden te sturen kun je eerst via deze datingsite praten, voordat je overgaat op het communiceren via een mobiele telefoon. Het kan heel verleidelijk zijn om direct je telefoonnummer te geven om te kunnen bellen en Whatsapp’en, maar dat is erg onverstandig. Een single man of vrouw met een beetje geduld zal nooit direct naar je telefoonnummer vragen.

Voor- en nadelen van Free Dating

Free Dating biedt de mogelijkheid om gratis in contact te komen met andere single mannen en vrouwen. Dit is een groot voordeel! Ook het feit dat deze datingsite onderdeel is van Relatieplanet.nl kan als een voordeel worden beschouwd. Dit komt betrouwbaarder over dan een willekeurige online datingsite. Een nadeel is echter dat er ook nepprofielen binnen dit datingnetwerk actief zullen zijn en dat je profiel handmatig gecontroleerd moet worden. Ondanks deze controle blijken er nog steeds veel profielen zonder foto of profieltekst voor te komen.

 

6 Total Score
Review Free Dating

Free Dating biedt de mogelijkheid om gratis in contact te komen met andere single mannen en vrou

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply