Knuz is een gratis datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een relatie en geen geld willen betalen voor online dating. De datingsite kent maar liefst 400.000 leden en volgens de website zelf, hebben al veel mensen hun ware liefde ontmoet door de datingsite te gebruiken. Sinds 2008 is Knuz officieel onderdeel van Relatieklik, een andere gratis datingsite. Het gaat dus niet om een kleine partij, maar om een groot en betrouwbaar bedrijf met verstand van (gratis) online dating.

De betrouwbaarheid van Knuz

Sommige datingsites hebben keurmerken om te laten zien dat ze betrouwbaar en veilig zijn, maar bij Knuz is dit helaas niet het geval. Dit betekent niet dat de datingsite niet betrouwbaar en veilig is, maar het is wel een klein minpuntje voor de betrouwbaarheid van de datingsite. Een ander klein minpuntje van Knuz, is het feit dat het niet duidelijk is of gegevens via beveiligde verbindingen worden verstuurd en in een veilige database worden opgeslagen. De meeste datingsites zeggen hier wel iets over in de Algemene Voorwaarden of in de privacy policy, maar bij Knuz is dit niet het geval.

Wat wel erg goed is van Knuz, is dat de datingsite alle nieuwe profielen op de datingsite goed controleert. Heb je een profiel aangemaakt bij Knuz, dan krijgt dit profiel altijd eerst de zogeheten ‘review’ status. Dit betekent dat je profiel gecontroleerd wordt door de redactie van de datingsite en je jouw profiel pas kunt gebruiken als je door de controle heen bent gekomen. Ook als je nieuwe foto’s op je profiel zet, worden deze altijd eerst gecontroleerd door de datingsite.

Je moet je telefoonnummer en e-mailadres ingeven bij het aanmaken van een account bij de datingsite, maar deze gegevens worden nooit op je profiel getoond of aan derden verstrekt. Verder wordt jouw profiel enkel getoond aan andere leden van de datingsite, wat betekent dat niet-leden geen toegang hebben tot jouw gegevens.

Inschrijven bij Knuz

Om het inschrijven gemakkelijker te maken en sneller te laten verlopen, kun je bij het aanmaken van een Knuz account kiezen voor een koppeling met Facebook. In dit geval hoef je veel gegevens niet zelf in te vullen, maar worden de gegevens van jouw Facebookaccount gehaald. Wil je liever geen koppeling maken met Facebook, bijvoorbeeld omdat je niet alle gegevens van jouw Facebookaccount op de datingsite wil gebruiken? Dan kun je er ook voor kiezen om de gegevens zelf handmatig in te vullen.

Heb je alle gegevens ingevuld, dan moet je akkoord gaan met de Algemene Voorwaarden. Ook kun je er nu voor kiezen of je aanbiedingen en kortingsacties wil ontvangen via e-mail, maar de meeste leden vullen hier ‘nee’ in. Heb je aangegeven of je dit wil of niet, dan moet je jouw profiel verder invullen. Geen enkel veld is hierbij verplicht om in te vullen, wat betekent dat je helemaal zelf bepaalt wat je wel en niet op jouw Knuz profiel wil zetten. Heb je jouw profiel gevuld en opgeslagen, dan is je profiel officieel aangemaakt. Je krijgt nu een e-mail van Knuz met een wachtwoord en dit wachtwoord kun je na het inloggen weer veranderen naar een wachtwoord die je zelf hebt gekozen. Is jouw profiel goedgekeurd door de redactie, dan kun je meteen beginnen met online daten.

De kosten van Knuz

Knuz is over het algemeen gratis te gebruiken, wat betekent dat de belangrijkste functie van de datingsite geen geld kosten. Om toch kosten te kunnen vergaren en de datingsite te laten draaien, werkt Knuz samen met verschillende reclamebureaus. Dit betekent dat je 1 tot 2 keer per maand een reclamemail ontvangt als lid van de datingsite, die je natuurlijk weer gewoon kunt verwijderen. Wil je helemaal geen mails ontvangen, dan moet je hier voor 4 credits het gesponsord lidmaatschap voor afsluiten.

Verder kent de datingsite enkele extra functionaliteiten waar je voor moet betalen, namelijk door middel van credits. Een enkele credit kost 1,30 euro in Nederland en 1,50 euro in België en je kunt deze aanschaffen met je mobiele telefoon of door gebruik te maken van iDeal. Neem je een groot aantal credits af met iDeal, dan krijg je hier enkele gratis credits bij.

De volgende functionaliteiten dienen betaald te worden door middel van credits:

 • Het plaatsen van een melding in de lichtkrant: 1 credit.
 • Het plaatsen van een melding in het statusoverzicht op de homepage: 1 credit.
 • Het wijzigen van je schuilnaam: 1 credit.
 • Het reclame- en bannervrij gebruiken van Knuz en het weren van reclamemails van partners van de datingsite: 4 credits.
 • Het omhoog plaatsen van je profiel in de zoeklijsten: 1 credit.
 • Het sneller ontvangen van een reactie van de redactie (binnen 12 uur): 1 credit.
 • Het resetten van je bezoekersstatistieken: 1 credit.
 • Het resetten van jouw profielbezoeken op iemand anders’ profiel: 1 credit.
 • Het verwijderen van statusberichten van de homepage van andere leden: 1 credit.
 • Het plaatsen van een bericht op het prikbord: 1 credit.
 • Het versturen van een bloemetje: 1 credit.

In het transactieoverzicht van de datingsite zie je precies hoeveel credits je nog hebt en aan welke diensten je credits hebt uitgegeven.

Verder is Knuz niet alleen online actief, maar organiseert de datingsite ook regelmatig datingevenementen voor singles. Voor deze evenementen betaal je 0 tot 25 euro, afhankelijk van het evenement in kwestie. Je kunt je tickets van tevoren kopen (voordeliger) of aan de deur (iets duurder).

De mobiele app van Knuz

Knuz heeft een gratis app die je kunt gebruiken om met je smartphone en/of tablet te daten. De mobiele applicatie heeft dezelfde functies als de datingsite en is erg gemakkelijk in gebruik. Een extra functie die je met de app kunt gebruiken, is het zoeken van leden die bij jou in de buurt zijn. Handig, zeker als je alleen in contact wil komen met mensen die bij jou in de buurt wonen. De app is beschikbaar voor de iPhone en iPad en voor telefoons of tablets met Android.

Acties en kortingen

Knuz.nl heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij Knuz

Je kunt je eenvoudig en snel uitschrijven bij Knuz door via de menubalk op ‘Extra’ te klikken. Op deze pagina die nu geopend wordt, zie je al snel de optie staan om jouw profiel definitief te verwijderen. Je kunt aangeven waarom je jouw profiel wil verwijderen, maar dit is niet verplicht. Wil je jouw profiel niet verwijderen, maar tijdelijk verbergen? Dan is dit ook mogelijk. In dit geval kun je nog altijd profielen van andere leden bekijken en berichten sturen naar anderen, maar ben jij niet te vinden en dus niet te benaderen voor andere leden.

6.5 Total Score
Knuz Review

Knuz is over het algemeen gratis te gebruiken, wat betekent dat de belangrijkste functie van de datingsite geen geld kosten.

Populariteit
6.5
Gebruikersgemak
7
Functionaliteiten
7
Klantenservice
6.5
Kosten
6
1 Comment
 1. Reply
  M wissekerke november 12, 2016 at 1:38 pm

  Uitschrijven lukt daar niet

  Gewenste oplossing:
  Als ik uitgeschreven ben

Leave a reply