Zaak datingfraude via Badoo verder onderzocht

Iedereen is op zoek naar liefde in het leven en helaas zijn er mensen die hier misbruik van maken. Zij proberen mensen op te lichten in hun zoektocht naar liefde, bijvoorbeeld door zich voor te doen als de ideale partner en op deze manier geld te ontvangen van diverse singles. Dit was ook de werkwijze van Mark G.: een man die zich op de datingapplicatie Badoo voordeed als eigenaar van verschillende kledingzaken, maar in feite een oplichter is. Het verhaal van Mark G. lees je in dit artikel.

Mark G.: een succesvolle oplichter op Badoo

Mark G. is een internetoplichter die de datingapplicatie Badoo niet gebruikte om liefde te vinden, maar om mensen op te lichten. Hij gebruikte de applicatie om voornamelijk ondernemers te benaderen, die hij vervolgens oplichtte voor flinke bedragen. Een man uit Zwolle betaalde Mark G. bijvoorbeeld 312.000 euro, zonder hier ook maar iets voor terug te krijgen. Maar dit is niet alles, want in Deventer heeft hij een mede-eigenaar van een modezaak met een restschuld van 40.000 euro laten zitten en zo zijn er nog meer mensen die door Mark G. opgelicht zijn. Niet voor niets dat zijn verzoek om de zaak in vrijheid af te wachten, werd afgewezen door de rechter. De zaak wordt momenteel verder onderzocht en Mark G. wacht in de gevangenis op het oordeel van de rechter.

Online daten? Let op voor datingfraude!

Mark G. zit op dit moment achter de tralies en kan dus niemand meer oplichten, maar er zijn meer oplichters actief op datingsites. Niet alleen op de app Badoo, maar ook op andere websites en applicaties voor online dating. Om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van online dating, blijf je altijd alert. Probeer zo goed mogelijk te achterhalen met wie je aan het praten bent, kap het gesprek af als het niet goed voelt en maak zeker nooit geld over aan iemand die je via het internet hebt leren kennen. Blijf rationeel denken, laat je niet leiden door gevoelens en emoties en je weet zeker dat jouw online dating ervaring een positieve ervaring is.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply