Hebben vrouwen echt zoveel keus op een datingsite?

Een vrouw die zich inschrijft en op de eerste dag al 100 berichten ontvangt. We hebben het allemaal weleens gehoord, maar nu is er ook de data die dit ondersteunt. Jack Joel van dating360 heeft op basis van een steekproef 35.000 dating profielen geanalyseerd.

Op basis van de steekproef blijkt dat van de ingeschreven mensen op een datingsite 71,1% man is en 27,9% vrouw. Dit is al een eerste verklaring, waarom mannen meer hun best moeten doen om berichtjes te sturen.

Jack heeft ook onderzocht binnen welke grenzen mannen en vrouwen zoeken. Hierin is een opvallen conclusie: mannen t/m 36 jaar geven 18 het vaakst op als minimum leeftijd. Dat betekent dat jonge vrouwen naast de ‘student’ ook mannen aantrekken die al tien jaar een werkend leven achter de rug hebben.

Maar ook een vrouw van 25 krijgt regelmatig berichten van mannen die begin veertig zijn.

Kortom naast dat er op een datingsite meer mannen ingeschreven staan dan vrouwen, krijgen vrouwen ook veel berichten omdat mannen binnen een ruime leeftijdsgrens zoeken. Bijvoorbeeld bij een man van veertig is de meest gekozen ondergrens 25 en bovengrens 40. Was dit beperkter geweest dan zou een jonge vrouw minder berichten ontvangen.

Ter vergelijking een vrouw van veertig heeft als meest gekozen ondergrens 35 en meest gekozen bovengrens 40.

Op basis hiervan kunnen we dus wel concluderen dat afgezien dat vrouwen in de minderheid zijn. Mannen er ook voor kiezen een brede groep vrouwen te benaderen, waardoor vrouwen nog meer berichten krijgen.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply