Fling.com is een zogeheten casual datingsite, ofwel een datingsite die zich richt op mensen die online willen daten voor een affaire, voor een one night stand of voor een seksuele relatie. De datingsite richt zich niet alleen op mannen en vrouwen, maar ook op stelletjes die hun leven wat spannender willen maken. De datingsite is actief sinds het jaar 2006 en is van oorsprong Amerikaans, maar nu is de datingsite ook volledig in het Nederlands beschikbaar.

De betrouwbaarheid van Fling

Omdat de datingsite van oorsprong Amerikaans is, zijn er geen Nederlandse keurmerken te vinden op de website van Fling. Dit is een tegenvaller, maar wel begrijpelijk omdat het hier om een Amerikaanse datingsite gaat.

Bij Fling werken diverse moderators die 24 uur per dag actief zijn om profielen van (nieuwe) leden te controleren. Op deze manier wordt voorkomen dat mensen met nepprofielen toegang krijgen tot de datingsite, maar ook dat er mensen actief zijn op Fling die de verkeerde bedoelingen hebben. Wordt er een fake profiel gevonden of wordt er iemand gelokaliseerd met de verkeerde bedoelingen, dan wordt het profiel in kwestie meteen geblokkeerd.

Fling geeft in de Algemene Voorwaarden en in de privacy policy van de datingsite aan dat gegevens nooit versterkt worden aan derden. Daarnaast staat er in de documenten dat betalingen altijd via een beveiligde omgeving uitgevoerd worden, zodat eventuele fraude of het stelen van gegevens voorkomen kan worden. En wil je niet dat er seksuele content op je beeldscherm komt te staan, bijvoorbeeld omdat je partner of je kinderen in de buurt zijn? Dan kun je de ‘safe modus’ inschakelen om seksueel getinte content te blokkeren. Ook is het altijd mogelijk om je profiel onzichtbaar te maken, simpelweg door de deactivatiemodus in te schakelen.

Inschrijven bij Fling

Om een leuke man of vrouw te ontmoeten via Fling, dien je een profiel aan te maken bij de datingsite. Je geeft aan of je man of vrouw bent, waar je naar op zoek bent, welke gebruikersnaam je wil gebruiken, wat je e-mailadres is en welk wachtwoord je wil gebruiken voor de datingsite. Heb je dit ingevuld en jouw account geactiveerd, dan kun je jouw profiel vullen met bepaalde persoonlijke gegevens en eventueel een profielfoto. Het toevoegen van een foto is niet verplicht, maar vergroot wel je slagingskans. Op basis van jouw doorgegeven voorkeuren en de locatie waar je je bevindt, krijg je van Fling enkele partnervoorstellen. Je kiest zelf of je op deze voorstellen in gaat, of niet.

De kosten van Fling

Het aanmaken van een standaard profiel is gratis bij Fling, maar je kunt met een gratis lidmaatschap niet alle functies van de datingsite gebruiken. Kies je voor een betaald lidmaatschap met credits, dan is dit wel mogelijk. De kosten die je dient te betalen voor de credits van Fling, zijn:

  • 19,95 euro voor 2000 credits.
  • 29,95 euro voor 3300 credits.
  • 39,95 euro voor 5000 credits.

Je kunt jouw betaling voldoen door gebruik te maken van een creditcard. Betalen via iDEAL is helaas niet mogelijk bij Fling.

De mobiele app van Fling

Fling heeft op dit moment helaas nog geen mobiele app om het daten via de smartphone of tablet gemakkelijker te maken. Wel is de website zodanig aangepast dat de site goed werkt op mobiele devices, dus daten via je smartphone of tablet is zeker niet onmogelijk.

Acties en kortingen

Fling.com heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij Fling

Je kunt jouw Fling account op ieder gewenst moment verwijderen. Om je lidmaatschap te verwijderen, neem je contact op met de klantenservice. Dit doe je door naar ‘Mijn Account’ te gaan, op ‘Lidmaatschap beheren’ te klikken en vervolgens op de link ‘Contact opnemen met de klantenservice’ te klikken. Je verzoekt de klantenservice tot het verwijderen van jouw profiel en binnen enkele dagen is jouw profiel bij Fling verdwenen. Eventuele credits die je nog op jouw profiel hebt staan, worden na het verwijderen van jouw account ook verwijderd. Het terugkrijgen van het betaalde geld voor de credits, is niet mogelijk.

 

6.5 Total Score
Fling Review

Bij Fling werken diverse moderators die 24 uur per dag actief zijn om profielen van (nieuwe) leden te controleren

Populariteit
6.5
Gebruikersgemak
6.5
Functionaliteiten
6
Klantenservice
6
Kosten
6

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply