FunkyFish.nl is een website die niet alleen als datingsite fungeert, maar ook een soort online community is voor protestantse en katholieke mensen. Ben je gereformeerd, evangelisch of katholiek, dan is deze website speciaal voor jou opgericht en zal je je helemaal thuis voelen in deze online community. En omdat de website bijna 30.000 leden heeft, is de kans zeker groot dat je jouw ideale partner via deze website vindt. Niet alle leden zijn vrijgezel, maar zeker 80 procent van de leden van FunkyFish.nl is zeker single en op zoek naar een partner.

De betrouwbaarheid van FunkyFish.nl

Om lid te worden van FunkyFish.nl, moet je enkele persoonlijke gegevens achterlaten. Dit is prima, maar natuurlijk wil je wel dat jouw gegevens op de juiste manier worden opgeslagen. Op deze manier zijn jouw gegevens namelijk niet alleen beschermd, maar worden ze ook niet gebruikt voor commerciële doeleinden. Word je lid van FunkyFish.nl, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken om jouw persoonlijke gegevens. De website slaat jouw gegevens namelijk altijd veilig op en belooft je de gegevens niet voor andere doeleinden te gebruiken, wat betekent dat commerciële partijen jouw informatie niet kunnen krijgen. Geef je wel toestemming om de gegevens voor andere doeleinden te gebruiken, dan worden jouw gegevens enkel doorgegeven aan relevante partners van de website.

Het enige kleine nadeel van de betrouwbaarheid van FunkyFish.nl, is dat de website een passief beleid hanteert voor het weren van fake profielen. Dit betekent dat de datingsite zelf niet op zoek gaat naar neppe profielen, maar dat er enkel fake profielen worden gedetecteerd en verwijderd als deze door andere leden worden aangewezen. Hierdoor kunnen er veel fake leden tussen de profielen van FunkyFish.nl zitten, waar je zeker rekening mee moet houden als lid.
Waar je ook rekening mee moet houden, is dat jouw verkorte profiel (foto, enkele persoonlijke gegevens en een kleine persoonlijke tekst) ook zichtbaar zijn voor niet-leden. Mensen die geen lid zijn van de website kunnen niet alles zien, maar het is ook niet zo dat jouw profiel helemaal afgeschermd wordt. Het minpunt hiervan is dat andere mensen jouw persoonlijke informatie en foto kunnen zien, maar er zit ook een voordeel aan verbonden. Ziet iemand die nog geen lid is jouw profiel en is hij of zij ondersteboven van jouw foto en persoonlijke tekst, dan kan hij of zij namelijk een account aanmaken om met je in contact te komen. Was jouw profiel niet zichtbaar voor niet-leden, dan had je dit contact nooit gehad. Het is dus niet zo zeer een nadeel dat jouw profiel deels zichtbaar is voor niet-leden, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden.

Inschrijven bij FunkyFish.nl

Het inschrijven bij FunkyFish.nl gaat net iets anders dan bij andere datingsite en dit komt omdat je je bij deze website al aan kunt melden als je 16 of 17 jaar oud bent. Bij andere datingsites is dit niet het geval, want hier moet je altijd 18 jaar of ouder zijn. De reden dat je bij FunkyFish.nl ook welkom bent als je jonger bent dan 18 jaar, heeft te maken met het feit dat het niet enkel een datingsite is. Het gaat ook om een online community voor christenen, waar ook 16- en 17-jarigen welkom zijn.

Om je in te schrijven bij FunkyFish.nl, vul je een inschrijfformulier in. Dit inschrijfformulier vind je op de homepage van de website, nadat je op ‘Gratis inschrijven’ hebt geklikt. In het formulier geef je onder andere aan welke nickname je wil gebruiken, maar ook hoe oud je bent, wat voor geslacht je hebt en welk e-mailadres je wil gebruiken voor de online community. Heb je alle gegevens ingevuld en de Algemene Voorwaarden geaccepteerd, dan kun je het formulier versturen. Nu krijg je een bevestigingsmail, die je moet gebruiken om jouw aanmelding bij FunkyFish.nl te bevestigen. Heb je op de link in de mail geklikt, dan is jouw profiel officieel aangemaakt en kun je starten met het vullen van je persoonlijke profiel.

De kosten van FunkyFish.nl

FunkyFish.nl is ten eerste altijd gratis te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om een betaald profiel te nemen bij de online community. Betaal je voor jouw profiel, dan heb je vanzelfsprekend meer functies om te gebruiken dan mensen met een gratis profiel.

Enkele voordelen waar je van profiteert als je een betaald lidmaatschap neemt, zijn de volgende:

 • Je krijgt een meer uitgebreide mailbox, met onder andere de mogelijkheid om berichten te verwijderen en afzenders te blokkeren.
 • Je kunt zelf bepalen wie jou wel en geen berichten mogen sturen.
 • Je krijgt een fotoalbum op je profiel.
 • Je krijgt de mogelijkheid om jouw profiel naar wens te stylen.
 • Je kunt interessegroepen oprichten.
 • Je kunt een gastenboek toevoegen aan je profiel.
 • Je kunt privé chatten met andere leden.

Met een betaald profiel kun je zelfs uitjes organiseren, wat dit profiel erg interessant maakt. Wil je het betaalde profiel, dan betaal je hier 39,50 euro voor 12 maanden, 29,50 euro voor 6 maanden, 19,50 euro voor 3 maanden, 17,50 euro voor 2 maanden of 9,95 euro voor 1 maand voor. Hoe langer je het lidmaatschap afsluit, hoe goedkoper je dus uit bent per maand.

De mobiele app van FunkyFish.nl

FunkyFish.nl heeft op dit moment geen mobiele applicatie en helaas is ook de website niet geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Gebruik je de online community op jouw smartphone of tablet, dan kan dit nog voor beperkingen zorgen.

Acties en kortingen

Deze datingsite heeft geregeld acties en kortingen. Kijk voor actuele kortingen en het laatste nieuws op onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven bij FunkyFish.nl

Als je geen lid meer wil zijn van FunkyFish.nl, kun je je op ieder gewenst moment uitschrijven bij deze online community. Schrijf je je uit, dan wordt jouw lidmaatschap op de eerstvolgende werkdag na het uitschrijven verwijderd.

Je schrijf je uit bij FunkyFish.nl door je in te loggen, naar jouw profiel te gaan en voor de mogelijkheid te kiezen om jouw registratie te beëindigen. Heb je alle stappen goed doorlopen en is de volgende werkdag aangebroken, dan krijg je een bevestiging per e-mail dat jouw profiel inderdaad verwijderd is.

6 Total Score
Funky Fish Review

FunkyFish.nl is ten eerste altijd gratis te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om een betaald profiel te nemen bij de online community.

Populariteit
6
Gebruikersgemak
6.5
Functionaliteiten
6
Klantenservice
5.5
Kosten
6
2 Comments
 1. Reply
  Zandbergen maart 11, 2019 at 8:04 pm

  Enkel traumatische ervaringen meegemaakt, gediscrimineerd, belasterd en vol met schijnheiligheid. Het is een slangennest van hypocriete christenen zonder liefde, witgekalkte graven verdienen niets anders dan Gods vervloeking.

  FF redactie is arrogant, vol censuur. Ik heb regelmatig zelfmoord overwogen vanwege ‘christelijke’ dames en gedrag van bepaalde christenen. En hun helpdesk is autistisch en behoorlijk pedant in correspondentie.

  De nare herinneringen aan deze site spoken nog dagelijks door mijn hoofd, ik vervloek God en Christus vanwege deze site, ik was liever niet geboren dan hierop beland. Reden nummer één dat ik de kerk niet meer bezoek en God vervloek.

 2. Reply
  Mm januari 26, 2019 at 5:53 pm

  Wat een gare ”dating”site is Funky Fish, zeg, BAH!

  Eind 2018 heb ik een leuk, fris profiel aangemaakt met foto en een leuke lap tekst naar waar ik op zoek ben. Eerst de kat uit de boom kijken en dus begonnen met een leuke basisprofiel.

  Geleidelijk en medio november heb ik toch gekozen voor een Goudvis aangezien ik TOEN ineens heel veel berichtjes kreeg, en bij zodra ik een Goudvis had, bleven berichtjes uit en was men ineens op zoek naar seksueel contact i.p.v. een relatie. Funky Fish is dus zeker niet christelijk, al beweert men wel zo!

  Enfin, ik dus millioenen berichtjes sturen naar dames van alle leeftijden van 22 tot 40, maar nee hoor, niemand die maar ook één klein berichtje terugstuurt, en dat terwijl men ”Goudvis” is waar ik een berichtje naar stuur.

  Oké, leuk en aardig en misschien één leuke dame van in de 40 die lekker spontaan is en waarmee ik fijne contact mee hield tot op de dag van vandaag. Dus zoeken, zoeken, zoeken, schrijven, schrijven, schrijven en maar niets (!!!) ontvangen!

  Boos en wel -en door mijn aankomende drukke tentamenweken – heb ik toen besloten om even rust te nemen en geen Goudvis te worden. Per ongeluk heb ik mijn profiel opgewaardeerd naar Goudvis en naar aanleiding daarvan ik toen Funky Fish verzocht mijn Goudvis stop te zetten, die dag zelf op de 19e, en gezegd dat het een stomme misvatting was en ik dus ook niets heb aan een Goudvis aangezien ik even rust wil en elders mijn date zal zoeken bij de café, etc, en mocht dat niet gaan, dat ik dan later terug zal komen voor een Goudvis en het te heroverwegen. Dus in de tussentijd heb ik wel een terechte en tevens zeer beschaafde tekst neergezet in mijn profiel en gezegd: ”dat ik het raar vind dat vrouwen helemaal niet reageren, of alleen op seksueel gebied”.

  Geheel toevallig nadat ik dit naar hen mailde en kritiek uitte op mijn profiel, vrijheid van meningsuiting (!), werd de wereld te klein en blokkeerde Funky Fish mijn profiel. Sedertdien is mijn profiel dus verdorie geblokkeerd en heb ik naar aanleiding daarvan vragen gestuurd, maar GEEN één die op mijn vragen en klachten reageert, dus nu vernomen hier een grote beklag van te maken en mensen: zoekt elders uw vriendin of vriend, want Funky Fish is FAKE! Funky Fake beter gezegd! Ridicuul en een gotspe dat Funky Fish zo arrogant kan zijn en mijn nog lopende Goudvis account geblokkeerd heeft.

  Ik eis mijn 9.95 die ik voor niets betaald heb en dat mijn profiel verwijderd moet worden, ik laat mij niet bedonderen door een zogenoemde ”groot datingplatform” met niemand achter de pc’s die fatsoenlijk en binnen 2, 3 dagen inhoudelijk kan reageren!

  Sterke punten:
  Dat de site er hoe dan ook gestructureerd en fris uit ziet.

  Zwakke punten:
  1). NIET christelijk;
  2). Vrouwen zijn vaak fake robots en sturen enkel bericht zodra je geen Goudvis bent, zodat je het wordt en vervolgens je negeren!
  3). Vrouwen willen, als ze met je in gesprek geraken, alleen maar (porno) seks;
  4). Je mag kennelijk geen normaal beschaafde kritiek uitten;
  5). Je wordt, als échte profiel, zonder enig pardon geblokkeerd;
  6). Funky Fish reageert TOTAAL niet op berichtjes en klachten;
  7). Ene Amber van de ”service” contact center stuurt een onduidelijk bericht en negeert je daarna suf!
  8). Je krijgt als man (zelfs als vrouw heb ik me laten vertellen) NOOIT een bericht, ook al pas je van alles aan!!!
  9). Funky Fish is niet gelovig, ondanks dat men zogenaamd ”christelijk” is;
  10). Vrouwen eisen te veel en verwachten de ”prins op het witte paard”.
  11). Herroeping is na een begane fout ineens niet mogelijk.
  12). Liever elders daten, je verspilt je tijd en geld voor niets, een illusie;
  13). Geen chat mogelijkheid, want je krijgt toch nooit antwoord!!!!!

Leave a reply