Heb je een hoog opleidingsniveau, dan kan het extra lastig zijn om je ideale partner te vinden. De kans dat je in contact komt met mensen die een lager opleidingsniveau hebben dan jij, is namelijk erg groot. Vind je dit niet erg, dan is er geen probleem. Wil je echter alleen daten met mensen die hetzelfde opleidingsniveau hebben als jij, dan wordt het daten al lastiger. Gelukkig zijn er nu meerdere datingsites die zich op singles met een hoog opleidingsniveau richten, zoals de datingsite IQ Elite. Op deze pagina lees je meer over deze datingsite.

IQ Elite: voor hoogopgeleide singles

IQ Elite is een datingsite die zich voornamelijk op hoogopgeleide singles richt, ofwel singles met een HBO of WO achtergrond. Niet alle leden van de datingsite hebben overigens een hoger opleidingsniveau, want ongeveer een kwart van de leden heeft geen HBO of WO gestudeerd. Toch kun je er vanuit gaan dat als je lid wordt van IQ Elite, je voornamelijk in contact komt met mensen die hoger opgeleid zijn. Dit komt omdat de datingsite je verplicht een IQ-test laat maken als je lid wil worden van de website. Slaag je niet, dan word je geen lid. Alleen als je IQ hoog genoeg is, mag je een profiel aanmaken op deze datingsite. De leden van IQ Elite die geen HBO of WO hebben gestudeerd, hebben dus wel hetzelfde denkniveau als jij. Ze hebben alleen het papiertje van een HBO- of WO-diploma niet in huis.

Van alle leden van de datingsite, is 45 procent man en 55 procent vrouw. De verdeling is niet helemaal in balans, maar bij veel andere datingsites ligt deze verhouding duidelijk schever. De kans dat je een leuke partner vindt op deze datingsite, is dus vrij groot.

Een betrouwbare en veilige datingsite

Niet alle datingsites zijn even betrouwbaar en veilig. Gelukkig heeft IQ Elite wel een goede naam. Omdat je een verplichte IQ-test moet doen om lid te kunnen worden van de datingsite, zijn er bijvoorbeeld geen fake profielen op de website te vinden. Ook is de website goed beveiligd tegen hackers en andere internetcriminelen. Als lid hoef je je dus geen zorgen te maken dat jouw gegevens op straat komen te liggen door een hack of door een ander veiligheidsprobleem met de website.

De plus- en minpunten van IQ Elite

De datingsite IQ Elite heeft enkele plus- en minpunten. De voordelen van deze datingsite, zijn de volgende:

  • De datingsite richt zich specifiek op mensen met een hoger IQ en/of een hoger opleidingsniveau.
  • De datingsite heeft geen fake leden en is erg betrouwbaar en veilig.
  • De datingsite is gebruiksvriendelijk.
  • De datingsite heeft een goede verdeling mannen/vrouwen.

De minpunten van de website, zijn als volgt:

  • Om lid te worden van de website, moet je verplicht een IQ-test doen. Dit kost tijd en moeite.
  • De datingsite heeft minder leden dan de gemiddelde datingsite. Dit komt door de strenge toelatingseisen van de website.
  • De datingsite heeft een groot aantal leden, maar deze leden wonen niet allemaal in Nederland. Het is namelijk een internationale datingsite, die ook veel leden in andere landen heeft. Het is niet duidelijk hoeveel leden van de datingsite uit Nederland komen.

De kosten van IQ Elite

Je kunt je gratis inschrijven bij IQ Elite, maar het is niet duidelijk of de datingsite volledig gratis te gebruiken is. Over de kosten van de datingsite, is verder niets te vinden op de website. Uit ervaring weten wij echter dat de meeste datingsites niet volledig gratis zijn. De kans is dan ook groot dat je ook bij deze datingsite uiteindelijk met bepaalde kosten geconfronteerd wordt. Hoe hoog deze kosten zijn, weten wij helaas niet.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply